Μενού
To Citroen Ami Buggy (Πηγή: Citroen)
  • Α-
  • Α+

Το Citroen Ami έκανε αίσθηση όταν παρουσιάστηκε και η ζήτηση για το μικρό ηλεκτρικό όχημα παραμένει μεγάλη. Όταν μάλιστα η γαλλική εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει και μια περιορισμένη έκδοση buggy, χωρίς πόρτες και με αφαιρούμενη οροφή, αυτό που έγινε ήταν πρωτοφανές.

Τα 50 αυτοκίνητα που ήταν προγραμματισμένο να κατασκευαστούν βγήκαν για παραγγελία online και «εξαφανίστηκαν» μέσα σε μόλις 18 λεπτά. Έτσι, η Citroen ανακοίνωσε ότι για να ικανοποιήσει αυτήν την τεράστια ζήτηση, θα κατασκευάσει 1.000 επιπλέον Ami Buggy.

Citroen Ami Buggy

Τα 1.000 αυτά επιπλέον οχήματα θα είναι διαθέσιμα την άνοιξη του 2023 και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορέσουν να τα αποκτήσουν με σειρά προτεραιότητας. Οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν μέσα στο καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς.

Οι αρχικοί αγοραστές του Buggy -που προφανώς πίστευαν ότι έπαιρναν συλλεκτικά κομμάτια- πιθανότατα δεν θα ενθουσιαστούν όταν ακούσουν ότι η Citroen κατασκευάζει άλλες 1.000 μονάδες, επομένως η εταιρεία θα πρέπει να διασφαλίσει ότι τα πρώτα 50 θα είναι όσο πρέπει διαφορετικά από τις νεότερες εκδόσεις.

C

Αν και η Citroen δεν έχει τα τεχνικά χαρακτηριστικά για τη νέα ειδική έκδοση, είναι απίθανο οι προδιαγραφές να αλλάξουν από αυτές του τυπικού Ami και των 50 αυθεντικών Buggies. Όλα τα Ami διαθέτουν μπαταρία 5,5 kWh που μπορεί να επαναφορτιστεί σε τέσσερις ώρες και παρέχει ηλεκτρική αυτονομία περίπου 75 χιλιομέτρων, με τη μέγιστη ταχύτητα να είναι 45 χλμ/ώρα.