Μενού
Sony Vision S 02
Sony Vision-S 02 | Sony
  • Α-
  • Α+

Μία σημαντική ανακοίνωση στην CES 2023, την μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας που διεξάγεται στις αρχές κάθε έτους στο Λας Βέγκας, προανήγγειλε η Sony Honda Mobility. Η κοινή εταιρεία των Sony και Honda ιδρύθηκε τον περασμένο Οκτώβριο και θα δραστηριοποιείται στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων.

Τον Ιανουάριο του 2022 η Sony είχε παρουσιάσει στη CES το Vision-S 02, ένα μεγάλο ηλεκτρικό SUV, μήκους 4,9 μέτρων. Ήταν το δεύτερο πρωτότυπο όχημα της ιαπωνικής εταιρείας, μετά το σεντάν Vision-S 01. Τώρα, από κοινού με τη Honda, θα κάνουν μία σημαντική ανακοίνωση στο Λας Βέγκας, στις 4 Ιανουαρίου. Το λιτό δελτίο Τύπου συνοδεύεται από ένα teaser video, στο οποίο παρουσιάζεται η σιλουέτα του ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Οι παραγγελίες του πρώτου ηλεκτρικού της Sony Honda Mobility θα αρχίσουν το 2025, ενώ η έναρξη των παραδόσεων του αυτοκινήτου προγραμματίζεται για την άνοιξη του 2026 στις ΗΠΑ, με την Ιαπωνία και τις υπόλοιπες αγορές να ακολουθούν.

Η κοινή εταιρεία των Sony και Honda θα αναλάβει τη σχεδίαση, την ανάπτυξη και την πώληση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αλλά δεν θα διαθέτει ούτε θα διαχειρίζεται μονάδες παραγωγής. Τη διαδικασία κατασκευής θα αναλάβει η Honda, σε κάποιο από τα εργοστάσιά της. Από την πλευρά της, η Sony θα αναπτύξει την πλατφόρμα υπηρεσιών κινητικότητας, την οποία θα παρέχει στη νέα εταιρεία.