Μενού
ken-block
Κεν Μπλοκ | Instagram
  • Α-
  • Α+

Ο Αμερικανός οδηγός Ken Block, πρωταθλητής οδήγησης αυτοκινήτων ράλι, σταρ των σπορ δράσης, γκουρού της οδήγησης με το πλάϊ (Drift) και συνιδρυτής της DC Shoes πέθανε σε ηλικία 55 ετών μετά από ατύχημα με snowmobile στη Γιούτα, κοντά στην ιδιόκτητη φάρμα όπου έκανε χειμερινές διακοπές.

https://www.instagram.com/p/Cm74ZDVL_PS/?utm_source=ig_embed&ig_rid=e2d0b485-a4d4-4284-a3ab-6521c77a8121

Ο Μπλοκ είχε γίνει διάσημος από τη σειρά βίντεο Gymkhana, όπου έκανε απίστευτα κόλπα με βελτιωμένα αυτοκίνητα. Από τον Οκτώβριο του 2021 υπέγραψε συμβόλαιο με την Audi προκειμένου να δημιουργεί βίντεο με ηλεκτρικά αυτοκίνητα της γερμανικής μάρκας. Για μερικά χρόνια είχε ασχοληθεί και με τους αγώνες ράλι, περισσότερο στο Rallycross και λιγότερο στο WRC. Όπως είχε αναφέρει στα social media, βρισκόταν τις ημέρες των εορτών στο ράντσο του στη Γιούτα, διασκεδάζοντας στο χιόνι με snowmobile και άλλα οχήματα.

Σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη της κομητείας Wasatch, ο Block οδηγούσε ένα snowmobile περίπου στις 2 μ.μ. σε μια απότομη πλαγιά όταν το όχημα ανατράπηκε ξαφνικά και προσγειώθηκε από πάνω του. Οι αρχές αναφέρουν ότι διαπιστώθηκε ο θάνατός του επί τόπου λόγω των τραυμάτων που υπέστη κατά τη διάρκεια του δυστυχήματος.

«Ο κύριος Block οδηγούσε το όχημα του με μια ομάδα αναβατών, αλλά ήταν μόνος όταν συνέβη το ατύχημα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείο του σερίφη. «Λυπούμαστε για την απώλεια του Ken και οι καρδιές μας πενθούν μαζί με την οικογένεια και τους φίλους του». Λεπτομέρειες γύρω από το δυστύχημα δεν είναι ακόμη σαφείς. Η ομάδα του Block, Hoonigan, δημοσίευσε μια δήλωση για την τραγωδία… λέγοντας: «Ο Κεν ήταν οραματιστής, πρωτοπόρος και είδωλο. Και το πιο σημαντικό, πατέρας και σύζυγος». Ο Block ήταν στη Γιούτα με snowmobiling… και δημοσίευσε φωτογραφίες στο Instagram νωρίτερα το πρωί της Δευτέρας. O Κεν Μπλοκ ήταν επικεφαλής της Hoonigan Racing Division και ένας από τους ιδρυτές της μάρκας υποδημάτων DC Shoes.