Μενού
Afeela prototype
Το ηλεκτρικό πρωτότυπο της Afeela | Sony Honda Mobility
  • Α-
  • Α+

Τα μεγάλα νέα από τις Sony και Honda στην έκθεση ηλεκτρονικών ειδών CES του Λας Βέγκας αφορούν μία νέα μάρκα ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η Afeela, με το όνομα να προέρχεται από τη λέξη «Feel», παρουσίασε ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό sedan μήκους 4,9 μέτρων. Από αυτό θα προκύψει το  αυτοκίνητο παραγωγής, με έναρξη προ-παραγγελιών το πρώτο εξάμηνο του 2025 και παραδόσεων την άνοιξη του 2026.

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο διαθέτει κίνηση σε όλους τους τροχούς, κάτι που σημαίνει ότι φέρει δύο ηλεκτρικά μοτέρ, ένα σε κάθε άξονα. Στο εμπρός μέρος ξεχωρίζει η μάσκα «Media bar», καθώς μέσω αυτής θα μεταδίδονται μηνύματα προς τους πεζούς αλλά και οδηγούς άλλων οχημάτων. Το concept car εφοδιάζεται με 45 κάμερες και αισθητήρες εξωτερικά και εσωτερικά, παρέχοντας δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3.

Afeela prototype

Στο εσωτερικό του υπάρχουν 5 θέσεις και πλούσιοι χώροι χάρη στο μεταξόνιο των 3 μέτρων. Το πλήρως ψηφιακό ταμπλό αποτελείται από τέσσερις οθόνες: δύο για την εικόνα από τις καμέρες που αντικαθιστούν τους εξωτερικούς καθρέπτες και άλλες δύο για τον πίνακα οργάνων και το  σύστημα πολυμέσων. Το τιμόνι είναι αεροπορικού τύπου, όπως είδαμε πρόσφατα και από την Tesla. Στον τομέα των τεχνολογιών ψυχαγωγίας, υπηρεσιών κινητικότητας και υποβοήθησης του οδηγού, Sony και Honda συνεργάζονται με τις Epic Games και Qualcomm Technologies.

Afeela prototype