Μενού
Bugatti W16 Mistral
  • Α-
  • Α+

Το 2022 αποτέλεσε το καλύτερο έτος της Bugatti από πλευράς πωλήσεων, στη σύγχρονη ιστορία της γαλλικής μάρκας. Μέλος του Volkswagen Group, η Bugatti διατηρεί την αποκλειστικότητα των μοντέλων της, αφενός με την περιορισμένη παραγωγή τους και αφετέρου με τις εξωφρενικές τιμές τους. 

Το περασμένο έτος παρέδωσε 80 αυτοκίνητα στους πελάτες της, αριθμό-ρεκόρ. Ανάμεσα στα συγκεκριμένα hypercar τα περισσότερα ήταν Chiron, το «βασικό» μοντέλο της Bugatti με τους 1.500 ίππους, που ξεπερνά σε τιμή τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Ήδη έχουν κατασκευαστεί περισσότερες από 400 Chiron, με την παραγωγή να ολοκληρώνεται στο 500ό αυτοκίνητο. Όπως έχει γίνει γνωστό, ο διάδοχός της θα έχει υβριδικό σύστημα κίνησης.

Bugatti Centodieci

Το 2022 παραδόθηκαν επίσης οι εννέα τελευταίες Chiron Super Sport 300+ και οι 10 Centodieci, όλη δηλαδή η παραγωγή του hypercar που κοστίζει 8 εκατομμύρια ευρώ! Τον περασμένο Αύγουστο παρουσιάστηκε η W16 Mistral, το τελευταίο μοντέλο που εφοδιάζεται με το 16κύλινδρο κινητήρα. Κοστίζει 5 εκατομμύρια ευρώ και θα κατασκευαστεί σε 99 μονάδες.