Μενού
ORA Funky Cat
Crast test του ORA Funky Cat | Euro NCAP
  • Α-
  • Α+

Πρωτοφανή για τα έως τώρα δεδομένα, είναι τα αποτελέσματα της ετήσιας έκθεσης του Euro NCAP σχετικά με τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα ανά κατηγορία το 2022. Δύο μοντέλα που κατασκευάζονται στην Κίνα επικράτησαν σε αντίστοιχες κατηγορίες, διώχνοντας την πεποίθηση για την παθητική και ενεργητική ασφάλεια που προσφέρουν τα «Made in China» αυτοκίνητα. Την ίδια στιγμή, στη σχετική λίστα δεν υπήρχε μοντέλο από ευρωπαϊκή ή ιαπωνική μάρκα!

Το ORA Funky Cat αναδείχθηκε το ασφαλέστερο αυτοκίνητο του 2022 στην κατηγορία των μικρών οικογενειακών και το WEY Coffee 01 σε αυτή των μεγάλων off-road! Το ORA Funky Cat βαθμολογήθηκε με 92% στην προστασία ενήλικων επιβατών, με 83% στην προστασία ανήλικων επιβατών, με 74% στην προστασία ευάλωτων χρηστών του δρόμου (πεζοί, ποδηλάτες) και με 93% για τα ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης του οδηγού. Τα αντίστοιχα ποσοστά για το WEY Coffee 01 είναι 91%, 87%, 79% και 94%.

Στις υπόλοιπες κατηγορίες, το Hyundai Ioniq 6 αναδείχτηκε το ασφαλέστερο στα μεγάλα οικογενειακά, το Tesla Model S σε αυτή των Executive Cars και το Tesla Model Y στα μικρά off-road.