Μενού
Mazda MX-30 R-EV
Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV | Mazda
  • Α-
  • Α+

Έχοντας συνδέσει το όνομά της με τον περιστροφικό (Wankel) κινητήρα, η Mazda τον «ζωντανεύει» στην εποχή της ηλεκτροκίνησης. Στο σαλόνι αυτοκινήτου των Βρυξελλών παρουσιάστηκε το MX-30 e-Skyactiv R-EV, η plug-in υβριδική παραλλαγή του compact SUV. Προκειμένου να προσφέρει αυξημένη αυτονομία, η Mazda χρησιμοποιήσει ένα περιστροφικό κινητήρα ως range-extender, δηλαδή ως γεννήτρια που φορτίζει την μπαταρία. 

Το MX-30 e-Skyactiv R-EV διαθέτει ηλεκτρική αυτονομία 85 χλμ. σε μεικτό κύκλο (110 χλμ. στην πόλη), επαρκή για τις καθημερινές ανάγκες οδήγησης, καθώς και τη δυνατότητα χρήσης της γεννήτριας για μετακινήσεις μεγάλων αποστάσεων. Με αυτό τον τρόπο, σε όλη τη διάρκεια της οδήγησης το αυτοκίνητο κινείται με ηλεκτροκινητήρα. Η συνδυαστική αυτονομία είναι άνω των 640 χλμ., ενώ οι εκπομπές CO2 ανέρχονται σε 21 γρ/χλμ.

Mazda MX-30 R-EV

Ο ηλεκτροκινητήρας των 170 ίππων συνδυάζεται με μπαταρία ιόντων λιθίου 17,8 kWh και μια δεξαμενή καυσίμου 50 λίτρων, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός μοναδικού υβριδικού συστήματος plug-in με υψηλή αυτονομία οδήγησης (άνω των 640 χλμ).

Οι τιμές του στην Ελλάδα θα γίνουν γνωστές σε επόμενο στάδιο, όμως στην Μεγάλη Βρετανία είναι αντίστοιχες του ηλεκτρικού MX-30, αρχίζοντας από τις 31.250 λίρες.