Μενού
Μουσείο Lamborghini
Μουσείο Lamborghini | Automobili Lamborghini
  • Α-
  • Α+

Τις πόρτες του ανακαινισμένου Μουσείου της άνοιξε η Automobili Lamborghini στην Σαντ’Άγκατα Μπολονέζε. Φέτος η ιταλική μάρκα συμπληρώνει 60 χρόνια από τότε που ο Φερούτσιο Λαμποργκίνι ίδρυσε την μάρκα που έμελλε να γίνει ο μεγάλος αντίπαλος της Ferrari.

Το μουσείο ανακαινίστηκε πλήρως, ενώ άλλαξε και όνομα: από MUDETEC (Μουσείο Τεχνολογίας) σε Museo Automobili Lamborghini. Στην αίθουσα όπου φιλοξενείται η έκθεση «Το μέλλον άρχισε το 1963», οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν από κοντά τα εμβληματικότερα μοντέλα της ιταλικής μάρκας. 

Εκτίθενται 19 αυτοκίνητα που «αφηγούνται» την ιστορία της Lamborghini. Από την 350 GT, το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγή της μάρκας και τις θρυλικές Miura S, LP 400 Countach, Diablo GT, Murciélago SV, έως τα σύγχρονα supercar Huracán Performante, Aventador SVJ και το SUV Urus. Το  Museo Automobili Lamborghini είναι ανοικτό καθημερινά από τις 9.30 π.μ. έως τις 6 μ.μ., ενώ απαιτείται κράτηση εισιτηρίων.

«Το 2023 είναι για την Lamborghini ένα έτος γεμάτο από δραστηριότητες και εξελίξεις. Πρόκειται για μία μάρκα που ποτέ δεν σταματά να κοιτάζει προς το μέλλον», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Automobili Lamborghini, Στέφαν Βίνκελμαν.

Μουσείο Lamborghini