Μενού
Volkswagen Touareg
Δοκιμές εξέλιξης Volkswagen Touareg | Volkswagen
  • Α-
  • Α+

Το προσεχές καλοκαίρι θα κάνει πρεμιέρα το νέο Touareg, το μεγάλο SUV της Volkswagen. Όμως η σημαντική δουλειά των μηχανολόγων και των δοκιμαστών γίνεται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την μονάδα παραγωγής. Στη Σουηδική Λαπωνία, στα όρια του Αρκτικού Κύκλου, το Touareg – όπως σχεδόν όλα τα νέα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στη Γηραιά Ήπειρο – περνούν από... κακουχίες.

Οι κατασκευαστές επιλέγουν τις συγκεκριμένες τοποθεσίες για τις δοκιμές εξέλιξης των μοντέλων τους για ένα συγκεκριμένο λόγο: οι ακραίες καιρικές συνθήκες δοκιμάζουν στα όριά τους όλα τα συστήματα και τα μηχανικά μέρη των αυτοκινήτων. Από τον κινητήρα και την μπαταρία μέχρι τις αναρτήσεις και από τα ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης του οδηγού μέχρι τη θέρμανση και τα ηλεκτρικά παράθυρα. Αν όλα λειτουργούν όπως πρέπει στους -30 βαθμούς Κελσίου και σε παγωμένο τερέν, είναι σίγουρο ότι θα λειτουργούν ιδανικά και στις συνθήκες που κυκλοφορούμε συνήθως.

Volkswagen Touareg

Το ανανεωμένο Volkswagen Touareg φέρει αλλαγές τόσο στη σχεδίαση του αμαξώματος όσο και στη ρύθμιση του πλαισίου, για περισσότερη άνεση και πιο δυναμική συμπεριφορά στο δρόμο. Τα εμπρός φωτιστικά σώματα είναι τεχνολογίας IQ.LIGHT HD, ενώ το πίσω σήμα της Volkswagen είναι φωτιζόμενο, για πρώτη φορά σε μοντέλο της μάρκας στην Ευρώπη. Κορυφαία έκδοση θα εξακολουθήσει να είναι η R eHybrid, με κινητήρα βενζίνης και ηλεκτρικό μοτέρ.