Μενού
Volkswagen ID.3
Ανανεωμένο ID.3 | Volkswagen
  • Α-
  • Α+

Tο ID.3 είναι το πρώτο αυτοκίνητο που λάνσαρε η Volkswagen με βάση την πλατφόρμα ΜΕΒ. Τώρα, μετά από 2,5 χρόνια, η γερμανική μάρκα παρουσιάζει την αναβαθμισμένη του έκδοση, η οποία φέρει μία σειρά από αλλαγές στη σχεδίαση, τα υλικά, το λογισμικό αλλά και τον εξοπλισμό ασφάλειας. To ID.3 είναι ένα από τα συνολικά 10 νέα ηλεκτρικά μοντέλα που θα λανσάρει η Volkswagen έως το 2026.

Στις γραμμές παραγωγής του Τσβικάου και της Δρέσδης θα προστεθεί από το φθινόπωρο και μία νέα στο κεντρικό εργοστάσιο του Βόλφσμπουργκ. Η Volkswagen βασίστηκε και στις παρατηρήσεις που έκαναν ιδιοκτήτες του ID.3, τόσο όσον αφορά την ποιότητα των υλικών στην καμπίνα όσο – κυρίως – στη λειτουργία του λογισμικού, όπου έχουν καταγραφεί προβλήματα.

Οι σχεδιαστές της Volkswagen έδωσαν στο αμάξωμα του ID.3 πιο αεροδυναμικές γραμμές, ενώ στο εσωτερικό χρησιμοποιήθηκαν ποιοτικά και βιώσιμα υλικά. Παράλληλα εμπλουτίστηκε η παλέτα με νέα χρώματα, όπως το πράσινο των φωτογραφιών.

Volkswagen ID.3

Η νέα γενιά του λογισμικού προσφέρει καλύτερη απόδοση του συστήματος και αναναθμίσεις εξ αποστάσεως (over-the-air). Ο οδηγός μπορεί να αλλάζει τις ενδείξεις στον ψηφιακό πίνακα οργάνων (5,3 ιντσών) μέσω του πολυλειτουργικού τιμονιού, ενώ η οθόνη 12 ιντσών του συστήματος πολυμέσων περιλαμβάνεται πλέον στο βασικό εξοπλισμό. Και όσο αφορά τη διαμόρφωση του μενού ελήφθησαν υπόψη οι παρατηρήσεις των πελατών της Volkswagen.

Το ID.3 εφοδιάζεται με νέες υπηρεσίες συνδεσιμότητας και φόρτισης: το Plug & Charge επιτρέπει την άμεση επικοινωνία του αυτοκινήτου με το φορτιστή, ενώ το Electric Vehicle Route Planner υπολογίζει τα σημεία όπου πρέπει να γίνει στάση για φόρτιση στα μεγάλα ταξίδια με την μικρότερη δυνατή καθυστέρηση για την ολοκλήρωση της διαδρομής.