Μενού
Fiat Panda
Ένα Panda στο ιταλικό νησί Παντελερία | Fiat
  • Α-
  • Α+

H Παντελερία, ένα μικρό νησί της Ιταλίας, βρίσκεται ανάμεσα στη Σικελία και την Τυνησία. Το ιδιαίτερο με την Παντελερία είναι ότι στο νησί ο αριθμός των Fiat Panda είναι μεγαλύτερος από εκείνον των κατοίκων!

Το ντοκιμαντέρ που δημιούργησε η Fiat έχει ως αποστολή τιμήσει το μοντέλο της ιταλικής μάρκας και τους εργαζόμενους στο Pomigliano d’ Arco όπου κατασκευάζεται. Με περισσότερα από 40 χρόνια ιστορίας και σχεδόν 8 εκατομμύρια πωλήσεις, το Panda είναι το πλέον δημοφιλές αυτοκίνητο πόλης στην Ευρώπη, αλλά και ένα όνομα με ειδική βαρύτητα που θα... καθοδηγήσει το μέλλον της Fiat.

«Μετά από 43 χρόνια πορείας, το Panda είναι το πλέον δημοφιλές αυτοκίνητο πόλης στην Ευρώπη. Για να τιμήσουμε αυτό το ξεχωριστό σύμβολο της αυτοκίνησης, αλλά και τους ανθρώπους που το κατασκευάζουν δημιουργήσαμε το ντοκιμαντέρ “Pandelleria”», σημείωσε ο Ολιβιέ Φρανσουά, CEO της FIAT και CMO της Stellantis. «Πρώτοι είχαν την ευκαιρία να το δουν οι εργαζόμενο στο Pomigliano d’ Arco που βοήθησαν σημαντικά στην επιτυχία του Panda, ενός ονόματος που αντιπροσωπεύει σήμερα και θα συνεχίσει και στο μέλλον να αντιπροσωπεύει την ιταλική αυτοκίνηση.»

Τοποθετημένο στη μέση της Μεσογείου, στο νησί Παντελερία «κατοικούν» Panda όλων των ηλικιών και τύπων. Το 30λεπτο ντοκιμαντέρ ταξιδεύει τους θεατές στα υπέροχα τοπία του νησιού και τις καθημερινές ιστορίες των κατοίκων του που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με το μοντέλο της FIAT. Ανάμεσά τους εκείνη ενός μελισσοκόμου, ενός μουσικού, ενός μηχανικού, ενός ιερέα και πολλών άλλων. Κοινός παρονομαστής η κοινή αγάπη όλων για το FIAT Panda, το οποίο τους βοηθά στις καθημερινές τους ασχολίες με την παροιμιώδη ευελιξία και πρακτικότητά του. Οι ιστορίες των ανθρώπων αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα της επιτυχία που μπορεί να έχει ένα όχημα όταν εστιάζει στην απλότητα, την ευκολία και τον προσιτό χαρακτήρα.