Μενού
Volkswagen ID. 2all
Πρωτότυπο ID. 2all | Volkswagen
  • Α-
  • Α+

Με το πρωτότυπο ID. 2all εγκαινιάζεται η νέα σχεδιαστική γλώσσα της Volkswagen και ταυτόχρονα παρουσιάζεται το μικρότερο μέλος της οικογένειας ηλεκτρικών μοντέλων ID. Το αυτοκίνητο παραγωγής θα κατασκευάζεται από το 2025 στο εργοστάσιο της Seat στο Μαρτορέλ και θα είναι το πιο προσιτό ηλεκτρικό αυτοκίνητο στη γκάμα της γερμανικής μάρκας. 

Στόχος της Volkswagen είναι η αρχική του τιμή να βρίσκεται κάτω από το... ψυχολογικό όριο των 25.000 ευρώ. Το ID. 2all κάνει χρήση της πλατφόρμας ΜΕΒ όμως σε αντίθεση με τα υπόλοιπα ηλεκτρικά (όπως το ΙD.3) είναι προσθιοκίνητο. Με μήκος στα 4,05 μέτρα έχει μέγεθος όσο το Polo, όμως οι εσωτερικοί του χώροι παραπέμπουν στο Golf. Είναι χαρακτηριστικό ότι το πορτμπαγκάζ έχει όγκο 490 λίτρων.

Volkswagen ID. 2all

Ο ηλεκτροκινητήρας του ID. 2all αποδίδει 226 ίππους και η μπαταρία του προσφέρει αυτονομία περίπου 450 χλμ. στον κύκλο WLTP. Μέσω ταχυφορτιστή, η διαδικασία φόρτισης 10-80% διαρκεί 20 λεπτά. Τα 100 χλμ/ώρα έρχονται από στάση σε λιγότερο από 7 δευτερόλεπτα, ενώ η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 160 χλμ/ώρα.

Η βασική έκδοση του αυτοκινήτου παραγωγής αναμένεται να έχει πάντως μικρότερη ισχύ. Λογικά η έκδοση με τους 226 ίππους θα είναι η GTX (όπως στην περίπτωση του ID.4), που θα αποτελεί την ηλεκτρική παραλλαγή του διάσημου Polo GTI. Ο εξοπλισμός του ID. 2all περιλαμβάνει τεχνολογίες όπως η ημιαυτόνομη οδήγηση Travel Assist και οι προβολείς IQ.LIGHT.

Volkswagen ID. 2all