Μενού
Ferrari Roma Spider
Νέα Roma Spider | Ferrari
  • Α-
  • Α+

H Ferrari αποκάλυψε το νέο της ανοικτό μοντέλο, για το οποίο υιοθέτησε τη λύση της υφασμάτινης οροφής. H Roma Spider - ένα supercar 2+2 θέσεων - παρουσιάστηκε σε εκδήλωση στο Μαρακές του Μαρόκου, ενώπιον πελατών της ιταλικής μάρκας.

Όπως και η Roma, η Spider εφοδιάζεται με τον twin-turbo V8 κινητήρα, ισχύος 620 ίππων. Η μήκους 4,65 μέτρων Roma Spider έχει βάρος 1.556 κιλά, με την κατανομή εμπρός και πίσω να είναι 48/52. Τα 100 χλμ/ώρα από στάση έρχονται σε 3,4 δευτερόλεπτα και τα 200 χλμ/ώρα σε 9,7 δλ. Η μέγιστη ταχύτητα ξεπερνά τα 320 χλμ/ώρα.

Ferrari Roma Spider

Μεγάλη προσοχή δόθηκε στην υφασμάτινη οροφή, με ειδικές  επενδύσεις που εξασφαλίζουν ηχομόνωση αντίστοιχη αυτής που έχουν τα αυτοκίνητα με τις σκληρές ανοιγόμενες οροφές. Μάλιστα η μαλακή οροφή επιστρέφει σε μοντέλο της Ferrari με κινητήρα μπροστά για πρώτη φορά από το 1969 κα την 365 GTS4.

Η οροφή της Roma Spider ανοίγει σε 13,5 δευτερόλεπτα, ακόμα και όταν το supercar είναι εν κινήσει, σε ταχύτητες έως 60 χλμ/ώρα. Για την οδήγηση με ανοικτή την οροφή χωρίς στροβιλισμούς του αέρα στο εσωτερικό, έχει τοποθετηθεί ένα αλεξινέμιο στην πλάτη των πίσω καθισμάτων, το οποίο μπορεί να ανοίξει έως τα 170 χλμ/ώρα. Όταν η οροφή είναι κλειστή, ο χώρος αποσκευών της Roma Spider έχει όγκο 255 λίτρα.

Ferrari Roma Spider