Μενού
Hyundai
Το ηλεκτρικό Ioniq 6 | Hyundai
  • Α-
  • Α+

Η κλιματική αλλαγή και το αυξημένο κόστος ζωής είναι οι δύο σημαντικότεροι παράγοντες που επηρεάζουν το lifestyle των Ευρωπαίων. Αυτό κατέδειξε έρευνα που ανέθεσε η Hyundai Ευρώπης στην εταιρεία κοινής γνώμης Civey.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήχθη στις πέντε μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρώπης (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Μ. Βρετανία), σχεδόν 1 στους 2 Ευρωπαίους (ποσοστό 48%) σχεδιάζει να υιοθετήσει μία πιο βιώσιμη προσέγγιση όσον αφορά τις αγορές που κάνει για το νοικοκυριό του. Η τάση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί, λόγω των επιπτώσεων από την κλιματική αλλαγή.

Όσον αφορά τις ηλικιακές ομάδες, το μεγαλύτερο ποσοστό (54%) όσων έθεσαν ως προτεραιότητα τη βιωσιμότητα αφορά τους 50-69 ετών, ενώ στις γυναίκες το ποσοστό ήταν 49%, έναντι 47,5% στους άνδρες.

Τα... απόνερα της πανδημίας αλλά και της ενεργειακής κρίσης έχουν φέρει σημαντικές αλλαγές στον οικογενειακό προϋπολογισμό. Το 37% όσων συμμετείχαν στην έρευνα ανέφερε ότι θα περιορίσει τα φετινά έξοδα. Πάντως μόλις το 12% ανέφερε ότι θα πουλήσει το αυτοκίνητό του προκειμένου να εξοικονομήσει χρήματα.

Το 37% δήλωσε ότι σκέφτεται να «περάσει» στην ηλεκτροκίνηση, αγοράζοντας ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο ή ηλεκτρικό ποδήλατο. Το ποσοστό αυτό ανεβαίνει στο 39% στις ηλικιακές ομάδες 18-34 και 35-49. Μάλιστα στη Γερμανία η ηλεκτροκίνηση είναι προτεραιότητα, πάνω από τη βιωσιμότητα.

Hyundai
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.