Μενού
Το σύστημα αλλαγής λωρίδας της Mercedes-Benz (Πηγή: Mercedes-Benz)
  • Α-
  • Α+

Η Mercedes-Benz παρουσίασε τη λειτουργία «Αυτόματη Αλλαγή Λωρίδας» (Automatic Lane Change), μια εξελιγμένη λειτουργία των βοηθημάτων οδήγησης της εταιρείας. Η λειτουργία αυτή επιτρέπει στο όχημα να αλλάζει αυτόματα λωρίδα και να προσπερνά αργότερα οχήματα, εάν υπάρχουν κατάλληλες συνθήκες και ανιχνεύονται διαγραμμίσεις στο δρόμο. Η λειτουργία αυτή, που είναι διαθέσιμη σε ορισμένα μοντέλα όπως C-Class, E-Class, S-Class και τη σειρά Mercedes-Benz EQ, συμπληρώνει τα υφιστάμενα συστήματα Active Distance Assist DISTRONIC και Active Steering Assist, προσφέροντας ένα ακόμα επίπεδο αυτοματοποίησης.

Mercedes-Benz

Η λειτουργία Automatic Lane Change λειτουργεί σε οδούς παρόμοιες με αυτοκινητόδρομο, με κατάλληλη διαγράμμιση λωρίδας και δομικά χωρισμένες κατευθυντήριες λωρίδες. Όταν το σύστημα ανιχνεύει ένα αργότερο όχημα μπροστά του, μπορεί να εκτελέσει αυτόματη αλλαγή λωρίδας και να προσπεράσει, εφόσον υπάρχει επαρκής απόσταση και διαγράμμιση λωρίδας. Η λειτουργία απαιτεί την ύπαρξη οδού με όριο ταχύτητας και το όχημα πρέπει να είναι εξοπλισμένο με το σύστημα πλοήγησης MBUX. Ο οδηγός δεν χρειάζεται να παρέμβει επιπλέον για να εκτελεστεί η αυτόματη αλλαγή λωρίδας, ενώ η ευθύνη της οδήγησης παραμένει σε αυτόν.

Η Mercedes-Benz έχει θέσει ως προτεραιότητά της την ασφάλεια, και για αυτό το λόγο απαιτείται η διατήρηση των χεριών στο τιμόνι κατά την χρήση της λειτουργίας Automatic Lane Change. Με αυτόν τον τρόπο, επιδιώκεται να αποφευχθούν παρερμηνείες και να διασφαλιστεί η ασφάλεια όλων των οδηγών και των χρηστών του συστήματος.
 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA