Η αγορά αυτοκινήτου στην Ελλάδα βρίσκεται σε διαρκή άνοδο, καθώς τα προβλήματα των προηγούμενων ετών που είχαν διαταράξει την παραγωγή και διανομή διεθνώς βαίνουν προς τη λύση τους.
Έτσι, με βάση τα πρωτογενή στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ οι ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων τον Νοέμβριο ανήλθαν σε 10.454, σημειώνοντας αύξηση κατά 29,5% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2022.
Σε επίπεδο ενδεκαμήνου (Ιανουάριος-Νοέμβριος), οι ταξινομήσεις επιβατικών ΙΧ ανήλθαν σε 126.246, στο +27,8 σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Το 2010 οι ταξινομήσεις έφθασαν τις 141.499, κάτι που ενδέχεται να ξεπεραστεί φέτος.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το μερίδιο των SUV ανήλθε τον Νοέμβριο στο 63%, ενώ στην περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου στο 55,9%. Το μερίδιο των οχημάτων βενζίνης ανήλθε στο 38,7% (ήταν 40,6% τον Νοέμβριο του 2022), των diesel στο 12,4% (13,7%), των υβριδικών στο 32,1% (32,5%), όσων μπαίνουν στην πρίζα (αμιγώς ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά) στο 13,7% (9,3%) και των οχημάτων υγραερίου στο 2,9% (3,3%).
- Γιώργος Μαζωνάκης: Το τολμηρό «Παιδί της νύχτας» που πίστευε ότι ως το τέλος θα αναζητούμε τι μας έμαθε η ζωή
- Δημοσκόπηση Star: Πώς κρίνουν οι πολίτες τις εξαγγελίες μετά τη ΔΕΘ - Η διαφορά μεταξύ ΝΔ - Τσίπρα
- Τι είναι η πλασμαφαίρεση: Πώς γίνεται η διαδικασία και οι ανεπιθύμητες επιπλοκές
- «Τόση ευτυχία, δεν ξέρουμε πού να τη βάλουμε»: Η ατάκα της Ράνιας Τζίμα για τις εξαγγελίες Μητσοτάκη
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.