Μενού
To Toyota C-HR είναι ένα από τα υποψήφια μοντέλα για τον τίτλο του αυτοκινήτου της χρονιάς
To Toyota C-HR είναι ένα από τα υποψήφια μοντέλα για τον τίτλο του αυτοκινήτου της χρονιάς | Toyota/COTY
  • Α-
  • Α+

Το βραβείο του Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου Της Χρονιάς (Car of the Year -COTY) είναι ένα διεθνές βραβείο που ιδρύθηκε το 1964 από μια συλλογικότητα περιοδικών αυτοκινήτων από διάφορες χώρες της Ευρώπης. 

Η κριτική επιτροπή αποτελείται από δημοσιογράφους αυτοκινήτου από έντυπα σε όλη την Ευρώπη. Η εκπροσώπηση από κάθε χώρα βασίζεται στο μέγεθος της αγοράς αυτοκινήτου της χώρας και της αυτοκινητοβιομηχανίας. Δεν υπάρχουν κατηγορίες ή νικητές κατηγορίας και ο δηλωμένος στόχος είναι να βρεθεί ένας νικητής μεταξύ όλων των ανταγωνιστικών αυτοκινήτων.

Η διαδικασία εκλογής

Αρχικά δημιουργείται η λίστα με τα νέα μοντέλα που έχουν κυκλοφορήσει τους 12 τελευταίους μήνες και μέσα από αυτά προκύπτει η τελική λίστα με τους φιναλίστ. Φέτος η λίστα αυτή περιλαμβάνει 7 μοντέλα, που είναι τα παρακάτω (με αλφαβητική σειρά).

- BMW Σειρά 5
- BYD Seal
- Kia EV9
- Peugeot E-3008/3008
- Renault Scenic
- Toyota C-HR
- Volvo EX30

Θα ακολουθήσουν επιπλέον δοκιμές με τα υποψήφια αυτοκίνητα πριν την τελική ψηφοφορία. Ο νικητής, που θα έχει τον περίοπτο τίτλο «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2024» θα ανακοινωθεί στο περιθώριο της έκθεσης αυτοκινήτου της Γενεύης, τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου. Ο νικητής του περσινού διαγωνισμού ήταν το Jeep Avenger.
 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA