Μενού
cupra
To ηλεκτρικό SUV Tavascan στο χωριό Ταβασκάν της Ισπανίας | Cupra
  • Α-
  • Α+

Η Cupra και η... μαμά Seat προτιμούν τοπωνύμια από την Ισπανία για τα μοντέλα τους. Το πιο πρόσφατο στη γκάμα της Cupra, το αμιγώς ηλεκτρικό Tavascan θέλησε να... γνωρίσει τις ρίζες του. Επισκέφθηκε λοιπόν το χωριό Ταβασκάν στα Πυρηναία Όρη, λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Γαλλία. Εκεί βρίσκεται και ένα αντισυμβατικό υδροηλεκτρικό εργοστάσιο, 500 μέτρα βαθιά μέσα στα βουνά.

Το Tavascan είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό coupe-SUV, με την έκδοση παραγωγής να διαφέρει λίγο σχεδιαστικά από το πρωτότυπο του 2019. Οι διαστάσεις του το κατατάσσουν στην compact κατηγορία: μήκος 4,644 μέτρα, πλάτος 1,861 μ., ύψος 1,597 μ. και μεταξόνιο 2,766 μ.

To νέο μοντέλο της Cupra βασίζεται στην πλατφόρμα ΜΕΒ του Volkswagen Group και θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις ισχύος: στην πισωκίνητη με 286 ίππους και στην τετρακίνητη VZ με δύο μοτέρ που αποδίδουν συνδυαστικά 340 ίππους. Το Tavascan VZ χρειάζεται 5,6 δλ. για την επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα. Η μπαταρία είναι χωρητικότητας 77 kWh και εξασφαλίζει αυτονομία περίπου 550 χλμ. (520 χλμ. στην έκδοση VZ). Η διαδικασία φόρτισης 10-80% διαρκεί λιγότερο από μισή ώρα σε ταχυφορτιστή 135 kW.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA