Μενού
Porsche Taycan
Η νέα Taycan Turbo GT | Porsche
  • Α-
  • Α+

Η νέα Taycan Turbo GT είναι το πιο δυνατό αυτοκίνητο παραγωγής που έχει κατασκευάσει έως σήμερα η Porsche. Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό επιδόσεων σχεδιασμένο για να διαπρέπει στις πίστες, με δυνατότητα όμως να κυκλοφορεί στους δημόσιους δρόμους. Η Porsche έκανε την παρουσίαση της κορυφαίας έκδοσης της Taycan διαδικτυακά, γνωστοποιώντας ταυτόχρονα το ρεκόρ πίστας στην Λαγκούνα Σέκα της Καλιφόρνιας.

Θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις με τις πρώτες παραδόσεις να αρχίζουν την άνοιξη: την Taycan Turbo GT και την Taycan Turbo GT με το πακέτο Weissach. Η δεύτερη προορίζεται κυρίως για χρήση στην πίστα, με ανθρακονημάτινη πίσω αεροτομή για μεγαλύτερη κάθετη δύναμη και με τα πίσω καθίσματα να απουσιάζουν για περιορισμό του βάρους.

Οι ηλεκτροκινητήρες της κορυφαίας Taycan αποδίδουν συνδυαστικά έως 1.108 ίππους, ενώ η μέγιστη ροπή ανέρχεται στα 1.340 Nm. Η λειτουργία Attack Mode προσφέρει για 10 δευτερόλεπτα επιπλέον ισχύ 120 kW, για επίθεση στην πίστα. Η επιτάχυνση της Taycan Turbo GT είναι συγκλονιστική: 0-100 χλμ/ώρα σε 2,2 δευτερόλεπτα για την έκδοση Weissach (2,3 δλ. για την απλή) και 0-200 χλμ/ώρα σε 6,4 δλ. (6,6 δλ). 

Porsche Taycan

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA