Μενού
Αυτοκίνητα Tesla
Αυτοκίνητο της Tesla στο Woodstock | AP Photos / Mike Stewart
  • Α-
  • Α+

Η Tesla, σύμφωνα με δημοσίευμα του Associated Press, προσανατολίζεται στην ανάκληση όλων, σχεδόν, των αυτοκινήτων που έχει πουλήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες, γιατί ορισμένες προειδοποιητικές λυχνίες στον πίνακα οργάνων φαίνεται πως είναι αρκετά μικρές.

Η σημερινή (2/2) ανάκληση των σχεδόν 2,2 εκατομμυρίων οχημάτων της Tesla έγινε από την Εθνική Διοίκηση Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας, και εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο ελέγχου των αρμόδιων Αρχών για τα αυτοκίνητα της εταιρείας Μασκ.

Παράλληλα, η αρμόδια υπηρεσία στις ΗΠΑ δήλωσε πως αναβάθμισε μια σχετική έρευνα του 2023 για τα προβλήματα διεύθυνσης της Tesla σε μηχανική ανάλυση, ένα βήμα πιο κοντά σε ανάκληση κι άλλων οχημάτων.

Τα έγγραφα που δημοσιεύτηκαν την Παρασκευή από την υπηρεσία, αναφέρουν ότι η ανάκληση των προειδοποιητικών φώτων θα γίνει με μια ηλεκτρονική ενημέρωση λογισμικού.

Αφορά, συγκεκριμένα, το Model S του 2012 έως το 2023, το Model X του 2016 έως το 2023, το Model 3 του 2017 έως το 2023, το Model Y του 2019 έως το 2024 και το Cybertruck του 2024, όλα αυτοκίνητα της Tesla.

Ο οργανισμός αναφέρει ότι οι προειδοποιητικές λυχνίες φρένων, στάθμευσης και αντιμπλοκαρίσματος έχουν μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς από αυτό που απαιτείται από τα ομοσπονδιακά πρότυπα ασφαλείας

Αυτό μπορεί να καταστήσει δυσανάγνωστες κρίσιμες πληροφορίες ασφαλείας, αυξάνοντας τον κίνδυνο σύγκρουσης. Η Tesla έχει ήδη ξεκινήσει την κυκλοφορία της ενημέρωσης λογισμικού και οι ιδιοκτήτες θα ειδοποιηθούν με επιστολή από τις 30 Μαρτίου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA