Μενού
Hyundai Kona Electric
  • Α-
  • Α+

Η δεύτερη γενιά του Hyundai KΟΝΑ Electric ξεχωρίζει τόσο για την ιδιαίτερη αισθητική της, όσο και τα εντυπωσιακά της χαρακτηριστικά απόδοση. Την πρωτοποριακή του σχεδίαση τονίζουν οι επενδύσεις στους θόλους των τροχών που ενσωματώνουν τα φωτιστικά σώματα των προβολέων και των πίσω φώτων, ενώ η κομψή σιλουέτα τονίζεται από τη Seamless Horizon Lamp, μια φωτεινή λωρίδα που εκτείνεται σαν τόξο σε όλο το πλάτος του καπό εμπρός και της 5ης πόρτας πίσω.

 

Για να χωράει όλες τις απαιτήσεις, το νέο Hyundai KΟΝΑ Electric έχει μεγαλώσει σημαντικά σε όλες του τις διαστάσεις. Tο μήκος του αμαξώματος έχει αυξηθεί στα 4,355 μέτρα, δηλαδή 17,5 εκ. μεγαλύτερο από την προηγούμενη γενιά. Το μεταξόνιο έχει επίσης αυξηθεί στα 2,66 μέτρα, μεγαλύτερο κατά 60 χλστ. σε σχέση με το μοντέλο του 2017. Τέλος το πλάτος του είναι 2,5 εκ. μεγαλύτερο, στα 1,825 μέτρα.

Hyundai Kona Electric

 

Με αυτά τα δεδομένα, το νέο Hyundai Kona Electric προσφέρει πρακτικά χώρους μικρού – μεσαίου SUV, με άνετο εσωτερικό για 5 άτομα και όγκο αποσκευών 466 λίτρα. Επίσης η νέα σχεδίαση του ταμπλό και η μετακόμιση του επιλογέα των σχέσεων μετάδοσης στην κολόνα του τιμονιού, απελευθερώνει χώρο για τη δημιουργία πολλών και μεγάλων θηκών, απογειώνοντας την πρακτικότητα.

Hyundai Kona Electric

 

Με στόχο την κορυφαία αεροδυναμική

Αισθητικά έχουν επίσης αλλάξει τα πάντα, τόσο στο αμάξωμα όσο και στην καμπίνα. Εξωτερικά έχουν υιοθετηθεί σπορ φόρμες και έντονες ακμές, ενώ η τοποθέτηση των φώτων χαμηλά και στη γωνία του αμαξώματος εμπρός και πίσω ξεχωρίζει.

Hyundai Kona Electric

 

Το αποτέλεσμα είναι αφενός σύγχρονο και αφετέρου ιδιαίτερα εροδυναμικό, με συντελεστή οπισθέλκουσας μόλις 0,27. Θυμίζοντας γλυπτό, το απέριττο, χαρακτηριστικό εμπρός τμήμα του KONA Electric και οι αεροδυναμικές γραμμές αναδεικνύουν το φουτουριστικό στυλ. Μεγαλύτερο και τολμηρότερο, έχει εξελιχθεί σε ένα μεγαλύτερο SUV με ανανεωμένες διαστάσεις που ενισχύουν τη στιβαρή, εμβληματική σχεδιαστική του ταυτότητα.

Hyundai Kona Electric

 

Ψηφιακή τεχνολογία για ασφάλεια και ευκολία

Το ολοκαίνουργο KΟΝΑ Electric έχει πλέον τη δηνατότητα να δέχεται ενημερώσεις λογισμικού Over-the-Air (OTA), ενώ μπορεί να ανοίγει, να κλειδώνει και να εκκινεί μέσω του Digital Key 2 Touch, χρησιμοποιώντας επικοινωνία κοντινού πεδίου (NFC) σε έξυπνα τηλέφωνα ή έξυπνα ρολόγια, γεγονός που εξασφαλίζει υψηλό επίπεδο ασφάλειας. Το σύστημα ήχου Bose Premium και το subwoofer οκτώ ηχείων έχει ρυθμιστεί από τους μηχανικούς της Bose για να προσφέρει μια πλούσια και καθηλωτική εμπειρία ψυχαγωγίας. Τόσο ο οδηγός όσο και οι επιβάτες έχουν πρόσβαση σε δύο θύρες USB-C, καθώς και σε ακόμη δύο φορτιστές USB-C στο πίσω μέρος του οχήματος.

Hyundai Kona Electric

 

Ψηλά στο ταμπλό υπάρχουν ενσωματωμένες διπλές οθόνες 12,3 ιντσών που τονίζουν τον high-tech χαρακτήρα του νέου KΟΝΑ Electric. To πιο σημαντικό ωστόσο είναι πως είναι εξοπλισμένο με το προηγμένο πακέτο συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης Hyundai SmartSense ADAS, εξασφαλίζοντας τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας και άνεσης.

Hyundai Kona Electric

 

Το Driver Status Monitor (DSM) χρησιμοποιεί την εσωτερική κάμερα για να αναλύσει το πρόσωπο του οδηγού και, σε περίπτωση υπνηλίας ή απροσεξίας, να τον ειδοποιήσει ή να παρέμβει, εάν είναι απαραίτητο. Το Έξυπνο Σύστημα Υποβοήθησης Στάθμευσης (RSPA) βοηθά από απόσταση τους οδηγούς να εισέρχονται και να εξέρχονται από τις θέσεις στάθμευσης. Με το πάτημα του κουμπιού smart key το αυτοκίνητο μετακινείται αυτόματα προς τα εμπρός ή προς τα πίσω. Το HDA 1.5 βοηθά στη διατήρηση μιας ορισμένης απόστασης και ταχύτητας από το προπορευόμενο όχημα κατά την οδήγηση σε αυτοκινητόδρομο και διατηρεί το όχημα στο κέντρο της λωρίδας, ακόμη και σε στροφές. Όταν ο οδηγός αποφασίσει να αλλάξει λωρίδα, το Blind-spot View Monitor (BVM) μπορεί να τον προειδοποιήσει για πιθανό κίνδυνο σύγκρουσης με άλλα οχήματα στην τυφλή γωνία.

Hyundai Kona Electric

 

Το νέο Hyundai KΟΝΑ Electric προσφέρει πρόσθετα χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως το σύστημα υποβοήθησης αποφυγής εμπρόσθιας σύγκρουσης 2.0 (FCA 2.0), υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας (LKA), υποβοήθηση αποφυγής σύγκρουσης τυφλού σημείου (BCA), έξυπνη υποβοήθηση ορίου ταχύτητας (ISLA), προειδοποίηση προσοχής οδηγού (DAW) και υποβοήθηση μεγάλης σκάλας φώτων (HBA) κ.α.

Ταχύτατα, άκοπα και οικονομικά

Hyundai Kona Electric

 

Οι δύο εκδόσεις του Hyundai ΚΟΝΑ Electric χρησιμοποιούν προηγμένες συστοιχίες μπαταριών χωρητικότητας 48,4 kWh και 65,4 kWh, ενώ η αντίστοιχη ισχύς του κινητήρα τους ανέρχεται στους 156 και 218 ίππους αντίστοιχα. Και στις δύο περιπτώσεις η ροπή είναι 255 Nm ικανή να προσφέρει ταχύτατες επιταχύνσεις από στάση. Πιο συγκεκριμένα, η βασική έκδοση επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 8,8 δλ., ενώ η ισχυρότερη σε 7,8 δλ. Αντίστοιχα, η μέγιστη ταχύτητα ανέρχεται σε 162 και 172 χιλιόμετρα. Η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς και το κιβώτιο είναι αυτόματο, μιας σχέσης, με το σχετικό επιλογέα στην κολόνα του τιμονιού.

Hyundai Kona Electric

 

Μόνο πλεονεκτήματα

Με κόστος που ξεκινά από τα 41.990 ευρώ χωρίς την επιδότηση, το νέο Hyundai Kona Electric αποτελεί μια σύγχρονη και πολύ καλά υλοποιημένη πρόταση στην κατηγορία των ηλεκτρικών B SUV, με έντονα οικογενειακό χαρακτήρα και μοναδικά πλεονεκτήματα στην κατηγορία του.

Σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις με ισχύ από 156 έως και 218 ίππους, δύο διαφορετικές εκδόσεις εξοπλισμού (Distinctive, Limited) και δεκάδες στοιχεία προαιρετικού εξοπλισμού, συνθέτουν ένα πολυτάλαντο αυτοκίνητο που μπορεί χωρίς συμβιβασμούς να ανταποκριθεί σε κάθε απαίτηση, όσο εξειδικευμένη και αν είναι.

Hyundai Kona Electric

 

Στα θετικά του στοιχεία προσθέστε και την εγγύηση των πέντε ετών με απεριόριστα χιλιόμετρα και τα 8 χρόνια ή 160.000 χλμ. για την καλή λειτουργία της μπαταρίας υψηλής τάσης που καθιστά τη χρήση του εξαιρετικά χαλαρωτική και απροβλημάτιστη.

Advertorial

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA