Μενού
Kia Niro EV
  • Α-
  • Α+

To νέο Kia Niro EV συνδυάζει εντυπωσιακή σχεδίαση, μεγάλους χώρους, βιώσιμα υλικά, βελτιωμένη άνεση και πλήρη εξοπλισμό στους τομείς της ασφάλειας, της συνδεσιμότητας και της ψυχαγωγίας. Aπευθύνεται σε όσους αναζητούν ένα κομψό και πρακτικό compact crossover για τη νέα εποχή, χωρίς να κάνουν συμβιβασμούς στις ανάγκες και επιθυμίες τους.

 

Αισθητική που ξεχωρίζει

Kia Niro EV

 

Οι γραμμές στο αμάξωμα του νέου Kia Niro EV ακολουθούν το μοτίβο του «Opposites United». Η νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της Kia συνδυάζει το συναίσθημα με τη λογική, ώστε να δημιουργηθεί ένα αυτοκίνητο με εντυπωσιακή εμφάνιση και νέα στιλιστικά δεδομένα στην κατηγορία των CUV (Crossover Utility Vehicle). Στο εμπρός μέρος αποτυπώνεται η τελευταία εξέλιξη του χαρακτηριστικού Tiger Face της Kia, το οποίο τώρα επεκτείνεται και στα μπροστινά φτερά. Τα γωνιακά φώτα ημέρας «Heartbeat» (DRLs) ενισχύουν τη ελκυστική εμφάνιση.

Kia Niro EV

 

Το Niro EV ξεχωρίζει χάρη στη δίχρωμη κλειστή μάσκα και τη μοναδική πλευρική επένδυση Steel Grey. Διαθέτει επίσης και έναν ιδιαίτερο προφυλακτήρα με ξεχωριστό κάτω μέρος καθώς και ειδικές αεροδυναμικές ζάντες αλουμινίου, 17 ιντσών. Η θύρα φόρτισης της μπαταρίας είναι τοποθετημένη στο κέντρο της μάσκας.

Kia Niro EV

 

Οι απλές γραμμές στο προφίλ καταλήγουν σε μια τολμηρή αισθητικά πίσω κολώνα, η οποία έχει σχεδιαστεί προσεκτικά για να διαχειρίζεται τη ροή αέρα στα πίσω φτερά και προς τα έξω μέσω ενός κρυφού αεραγωγού ο οποίος καταλήγει στα πίσω φώτα και ελαχιστοποιεί τις αναταράξεις που επηρεάζουν την οπισθέλκουσα. Αυτό βοηθά στην επίτευξη ενός ιδιαίτερα ανταγωνιστικού συντελεστή οπισθέλκουσας (Cd: 0,29).

Kia Niro EV

 

Στο πίσω μέρος, τα πίσω φώτα LED σε σχήμα μπούμερανγκ τονίζουν το δυναμικό στυλ. Δίπλα τους υπάρχει μια απλή εσοχή για την πινακίδα κυκλοφορίας και το λογότυπο της Kia, ενώ οι πίσω ανακλαστήρες, η ανθεκτική ποδιά και ο έντονος σχεδιαστικά διαχύτης ακολουθούν τη σχεδίαση του εμπρός μέρους.

Ψηφιακό, βιώσιμο και ευρύχωρο εσωτερικό

Kia Niro EV

 

Με μήκος στα 4,420 μέτρα, πλάτος 1,825 μέτρα, ύψος έως 1,570 και με μεταξόνιο 2,720 μέτρα, το νέο Kia Niro EV συνδυάζει τις ελκυστικές εξωτερικές αναλογίες με την ευρύχωρη καμπίνα επιβατών. Τα πλαίσια των εμπρός καθισμάτων έχουν μειωθεί κατά 30 χιλιοστά, ενώ συνολικά είναι σχεδόν 30% πιο λεπτά απελευθερώνοντας επιπλέον χώρο για τους πίσω επιβάτες. Η μεγάλη χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ φτάνει μέχρι και τα 1.392 λίτρα, με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα. Το frunk, ο εύχρηστος χώρος 20 λίτρων στο εμπρός καπό, προσθέτει μια επιπλέον δυνατότητα αποθήκευσης των καλωδίων φόρτισης ή άλλων μικρών αντικειμένων.

Kia Niro EV

 

Στη διάθεση των επιβατών υπάρχουν και θύρες φόρτισης USB-C. Το Kia Niro EV διαθέτει επίσης ένα καινοτόμο κάθισμα «χαλάρωσης» συνοδηγού. Όταν το όχημα είναι σταθμευμένο – για παράδειγμα κατά τη φόρτιση- ο συνοδηγός μπορεί να το ανακλίνει με το πάτημα ενός κουμπιού, ώστε το κάθισμα να εξασφαλίζει τη βέλτιστη στάση του σώματος.

Kia Niro EV

 

Όλα τα βασικά χειριστήρια είναι τοποθετημένα εργονομικά προκειμένου να είναι εύκολα προσβάσιμα από τον οδηγό. Το πλήρως ψηφιακό ταμπλό φιλοξενεί δύο οθόνες 10,25 ιντσών που παρέχουν λειτουργίες για τον οδηγό και το infotainment, ενώ μια οθόνη αφής πολλαπλών λειτουργιών επιτρέπει τον έλεγχο του infotainment και του συστήματος κλιματισμού, ελαχιστοποιώντας την απόσπαση της προσοχής του οδηγού.

Kia Niro EV

 

Ένα head-up display (HUD) 10 ιντσών προβάλλει σημαντικές πληροφορίες οδήγησης, όπως ταχύτητα, δεδομένα των συστημάτων ασφαλείας (ADAS) και ενδείξεις πλοήγησης, απευθείας στο μπροστινό παρμπρίζ, βελτιώνοντας έτσι την ασφάλεια και την άνεση.

Kia Niro EV

 

Μεγάλη ισχύς και ευκολία οδήγησης

Το αμιγώς ηλεκτρικό Kia Niro EV συνδυάζει αυτονομία 460 χιλιομέτρων (WLTP) με 150 kW διαθέσιμης ισχύος (204 ίπποι) και 255 Nm μέγιστης ροπής για δυναμικές επιδόσεις. Με μέγιστη ταχύτητα στα 167 χλμ./ώρα και επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 7,8 δευτερόλεπτα, το Niro EV κάνει απολαυστική και ασφαλή την οδήγηση σε όλες τις συνθήκες.

Kia Niro EV

 

Η φόρτιση της μπαταρίας πολυμερών ιόντων λιθίου 64,8 kWh του Niro EV διαρκεί 43 λεπτά για πλήρωση 10%-80%, σε φορτιστή συνεχούς ρεύματος υψηλής ισχύος DC. Όταν επιλέγεται ένα σημείο φόρτισης DC και όταν οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές, το σύστημα στο Niro EV χρησιμοποιεί μία ρύθμιση για την προθέρμανση της μπαταρίας, η οποία βοηθά στη μείωση των χρόνων φόρτισης και βελτιώνει την απόδοσή της.

Αστραπιαία φόρτιση και αμφίδρομη παροχή ενέργειας

Ιδανική για μεγάλα ταξίδια, η μπαταρία του νέου Kia Niro EV μπορεί να μετατραπεί και σε κινητή πηγή ενέργειας. Χρησιμοποιώντας την εσωτερική πρίζα και μια εξωτερική υποδοχή, οι ιδιοκτήτες του Kia Niro EV έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν άνετα την ισχύ της μπαταρίας (μέχρι τουλάχιστον το 20% της φόρτισής της) για τη λειτουργία άλλων ηλεκτρονικών συσκευών. Αυτή η λειτουργία Vehicle-to-Device (V2D) έχει ισχύ 3 kW, ιδανική για δραστηριότητες αναψυχής σε εξωτερικούς χώρους και μεγάλες αποδράσεις στην ύπαιθρο.

Kia Niro EV

 

Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Kia Connect, οι οδηγοί του Niro EV μπορούν επίσης να δουν και να ελέγξουν την κατάσταση φόρτισης, καθώς και να προχωρήσουν στο σχεδιασμό μιας διαδρομής χρησιμοποιώντας διαδικτυακή πλοήγηση και τον συγχρονισμό των ημερολογίων της Apple και της Google καθώς και να έχουν πρόσβαση σε λειτουργίες, όπως η εγγύτητα του σταθμού φόρτισης, ο καιρός σε πραγματικό χρόνο και ειδοποιήσεις κυκλοφορίας πραγματικού χρόνου.

Kia Niro EV

 

Τεχνολογίες αιχμής για ασφάλεια, άνεση και συνδεσιμότητα

Οι επιβάτες του Kia Niro EV απολαμβάνουν την ασφάλεια που προσφέρει η προηγμένη σουίτα DriveWise των έξυπνων προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης οδηγού (ADAS). Το Forward Collision-Avoidance Assist (FCA) παρέχει μια ηχητική και οπτική προειδοποίηση στον οδηγό (ή θα ενεργοποιήσει τα φρένα) εάν το σύστημα εντοπίσει πιθανή σύγκρουση με άλλους χρήστες του δρόμου ή πεζούς.

Kia Niro EV

 

Κατά την πλοήγηση σε διασταυρώσεις, η χρήση του φλας θα ενεργοποιήσει τη λειτουργία Junction Turning και στο Niro EV, μια λειτουργία Junction Crossing προειδοποιεί εάν υπάρχει πιθανότητα σύγκρουσης με άλλο όχημα, είτε από αντίθετη είτε από πλευρική κυκλοφορία.

Η εμπρός κάμερα και το ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης του ολοκαίνουργιου Niro συνδυάζονται για να εμφανίζουν το τρέχον όριο ταχύτητας. Επίσης, η προστασία των επιβατών του Niro στους δρόμους εξασφαλίζεται και από άλλες λειτουργίες του ADAS, όπως το Lane Keeping Assist (LKA), Lane Following Assist (LFA), Highway Driving Assist (HDA), Driver Attention Warning (DAW), High Beam Assist (HBA), Navigation -Βασισμένο Smart Cruise Control-Curve (NSCC-C), Blind-Spot Collision-Avoidance Assist (BCA), Rear View Monitor (RVM) και Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist (RCCA).

Kia Niro EV

 

Το Remote Smart Parking Assist (RSPA) επιτρέπει στον οδηγό να ολοκληρώσει τον ελιγμό στάθμευσης από απόσταση, χρησιμοποιώντας το τηλεχειριστήριο. Μετά τη στάθμευση, το Safe Exit Assist (SEA) προειδοποιεί κατά την έξοδο από το αυτοκίνητο για τυχόν οχήματα που πλησιάζουν.

Kia Niro EV

 

Το Kia Niro EV διαθέτει πρόσθετες λειτουργίες ευκολίας που γίνονται δυνατές μέσω εξελιγμένης τεχνολογίας διασύνδεσης, όπως η ρύθμιση του χρονοδιαγράμματος φόρτισης μαζί με την ώρα αναχώρησης καθώς και οι ρυθμίσεις του κλιματισμού μέσω της εφαρμογής Kia Connect.

Για μια εύκολη ζωή

Kia Niro EV

 

To νέο Kia Niro EV συνοδεύεται από τη μοναδική 7ετή εργοστασιακή εγγύηση της Kia και οι τιμές του ξεκινούν από 45.990 ευρώ για την έκδοση Dynamic, χωρίς να έχει αφαιρεθεί η επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι ηλεκτρικά ΙΙ».

Advertorial

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA