Μενού
 
Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Ένας μηχανικός της NASA αποκάλυψε πώς μπορείτε να κάνετε την κόρνα σας πιο «φιλική», ώστε να μην τρομάζετε τους άλλους οδηγούς. Έχει ένα κανάλι στο YouTube με πάνω από 28 εκατομμύρια συνδρομητές και είπε ότι κατάφερε να κάνει την κόρνα του αυτοκινήτου του ικανή να παράγει τρεις διαφορετικούς ήχους.

Τον βασικό ήχο της κόρνας που έφτιαξε τον χαρακτήρισε Courtesy Honk (Ευγενική κόρνα), την οποία χρησιμοποιεί περιπτώσεις μη έκτακτης ανάγκης.  

Για παράδειγμα, στο βίντεο δείχνει να βρίσκεται σε ένα φανάρι που μόλις γίνεται πράσινο ο οδηγός που είναι μπροστά του δεν κινείται και τότε πατάει την «ευγενική» κόρνα για να τον ειδοποιήσει. 

«Αυτό είναι που αποκαλώ ευγενική κόρνα. Απλώς πατάω αυτό το κουμπί που είναι δύο πολύ μικροί ήχοι της κόρνας και δεν είναι μόνο φιλική στον ήχο αλλά και όχι τόσο δυνατή σε σχέση με μια κανονική κόρνα» είπε.

Πώς έκανε την κόρνα πιο «ήρεμη»

Σύμφωνα με τη Sun, αρχικά αγόρασε τρία κουμπιά κόρνας και ένα soundboard στο οποίο πέρασε τον ήχο που ήθελε μέσω USB. Έπειτα σύνδεσε ένα καλώδιο στον αναπτήρα του αυτοκινήτου και με έναν μετατροπέα ισχύος 12 έως 5 volt έδωσε την κατάλληλη τάση ώστε να συνδέσει το ηχείο με τα κουμπιά που ενεργοποιούν τους ήχους της κόρνας. 

Ακόμα, σύνδεσε έναν ενισχυτή με το soundboard ώστε να έχει πιο δυνατό ήχο και τέλος, σύνδεσε το soundboard με ένα ηχείο

Αφού έκανε τα «μαγικά» του κάλεσε έναν φίλο για να τον βοηθήσει στην εγκατάσταση και μαζί σύνδεσαν τα καλώδια μέσω του ταμπλό του αυτοκινήτου στο ηχείο το οποίο ήταν τοποθετημένο κάτω από το καπό.

Επίσης, εγκατέστησαν ένα άλλο σύστημα κόρνας που χρησιμοποιείται σε τρένα και φορτηγά, το οποίο λειτουργεί μέσω ενός συμπιεστή που γεμίζει μια δεξαμενή αέρα. Μάλιστα, ο Mark έκανε τα φώτα να φωτίζουν ώστε να μπορεί να τα διαχωρίζει ακόμη και τη νύχτα.

Ο τρίτος ήχος που πρόσθεσε σχεδιάστηκε για να είναι ακόμα πιο ήρεμος από την «ευγενική» κόρνα για περιπτώσεις που χρειάζεται να είναι ακόμα πιο προσεκτικός με τον ήχο, ενώ το κουμπί που ενεργοποιεί το σύστημα κόρνας που χρησιμοποιείται σε τρένα και φορτηγά είπε ότι είναι μονάχα για «ακραίες περιπτώσεις».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA