Μενού
Rimac Nevera
Το ηλεκτρικό Rimac Nevera έσπασε το ρεκόρ ταχύτητας με όπισθεν | Rimac Automobili
  • Α-
  • Α+

Με 1.914 ίππους και 2.360 Nm ροπής από τέσσερις ηλεκτροκινητήρες (έναν σε κάθε τροχό), το Rimac Nevera επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα και έχει μέγιστη ταχύτητα που ξεπερνά κατά πολύ τα 400 χλμ/ώρα! Θα κατασκευαστεί σε 150 μονάδες, με την τιμή να ανέρχεται σε 2,5 εκατ. ευρώ.

Στη Rimac αποφάσισαν να καταρρίψουν ένα ακόμα ρεκόρ, αυτό της μεγαλύτερης ταχύτητας προς τα πίσω. Καθώς δεν έχει κιβώτιο με σχέσεις – όπως τα οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης – τα τέσσερα ηλεκτρικά του μοτέρ χαρίζουν απίστευτη επιτάχυνση είτε προς τα εμπρός είτε προς τα πίσω.

Υπό το βλέμμα ανθρώπων του οργανισμού Guinness World Records, το Nevera έπιασε στην πίστα δοκιμών του Πάπενμπουργκ (στη βορειοδυτική Γερμανία) ταχύτητα 275,74 χλμ/ώρα με την όπισθεν, δημιουργώντας νέο Ρεκόρ Γκίνες στην κατηγορία. To προηγούμενο ρεκόρ ταχύτητας με την όπισθεν ήταν 165,08 χλμ/ώρα και είχε σημειωθεί το 2001 από τον Ντάρεν Μάνινγκ με ένα Caterham 7 Fireblade.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA