Μενού
Renault Captur
Το ανανεωμένο Captur | Renault
  • Α-
  • Α+

Από το λανσάρισμα της πρώτης γενιάς του, το 2013, έως και σήμερα, το Captur μετρά περισσότερα από 2 εκατ. πωλήσεις σε 90 χώρες. Η Renault προχωρά στην εκτεταμένη ανανέωση του, προκειμένου να ενισχύσει την απήχησή του στο κοινό. Το λανσάρισμά του στην Ελλάδα θα γίνει εντός του καλοκαιριού.

Η ανανεωμένη έκδοση του Captur υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της Renault, με εντελώς νέο εμπρός μέρος που του χαρίζει πιο πολυτελή όψη. Το νέο λογότυπο είναι ενσωματωμένο στη γρίλια, ενώ το ψηλότερα τοποθετημένο και οριζόντιο καπό προσδίδει δυναμισμό στο μικρό SUV. Στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις είναι τα φώτα τεχνολογίας full LED, ενώ τα φώτα ημέρας είναι κατακόρυφης διάταξης. Πιο διακριτικές είναι οι αλλαγές στο πίσω μέρος, καθώς αφορούν τα κρύσταλλα στα φωτιστικά σώματα.

Renault Captur

Ως ένα αυτοκίνητο που απευθύνεται κυρίως σε νέους οδηγούς και νέα ζευγάρια, το Captur οφείλει να είναι πλήρως συνδεδεμένο και με ψηφιακό εσωτερικό. Το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας OpenR Link φέρει ενσωματωμένο Google (ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού), κάτι που δεν συναντάμε σε μοντέλα της κατηγορίας του. Στην κάθετη οθόνη αφής 10,4 ιντσών εμφανίζονται όλες οι πληροφορίες, όπως οι χάρτες πλοήγησης, αλλά και δεκάδες εφαρμογές. Το σύστημα είναι συμβατό με τα πρωτόκολλα Android Auto και Apple Carplay, για ενσύρματη αλλά και ασύρματη σύνδεση. Ανάλογα με την έκδοση, ο πίνακας οργάνων είναι πλήρως ψηφιακός, με διαγώνιο έως 10,25 ίντσες.

Το νέο Renault Captur θα είναι διαθέσιμο σύντομα και στην Ελλάδα με μια γκάμα πέντε κινητήρων έως 160 ίππoυς, συμπεριλαμβανομένης της έκδοσης διπλού καυσίμου (βενζίνης – LPG) των 100 ίππων και της πλήρως υβριδικής επιλογής E-Tech των 145 ίππων. Για βελτιωμένη οδηγική απόλαυση και πιο δυναμική οδήγηση, το σύστημα κίνησης έχει αναβαθμιστεί και το τιμόνι έχει βαθμονομηθεί εκ νέου. Βασική έκδοση είναι η 1.0 TCE με 90 ίππους, ενώ ο 1.3 TCE συνδυάζεται με σύστημα mild hybrid σε δύο εκδόσεις ισχύος: με 140 και 160 ίππους.

H έκδοση Ε-Tech με τους τροχούς 18 ιντσών συνδυάζεται και με το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης Extended Grip που έχει δύο επιπλέον προγράμματα: Snow και All-terrain. To νέο Captur εφοδιάζεται με τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2, μέσω του συστήματος Active Driver Assist, το οποίο είναι ενεργό και πέρα από τους αυτοκινητόδρομους.

Renault Captur

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA