Μενού
Renault Twingo
To νέο Renault Twingo Concept | Renault
  • Α-
  • Α+

​Η Renault παρουσίασε ένα πρωτότυπο παραγωγής της επόμενης γενιάς του Twingo, που είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στην αγορά το 2026. Το νέο Twingo θα είναι πλήρως ηλεκτρικό και θα έχει έναν σχεδιασμό εμπνευσμένο από το αρχικό Twingo hatch της δεκαετίας του '90. Έτσι, μετά τα Renault 5 και 4L που επιστρέφουν στην γκάμα της γαλλικής εταιρείας, το Twingo γίνεται το τρίτο μοντέλο από εκείνα που καθόρισαν τη μάρκα που ξαναέρχεται στη ζωή.

Renault Twingo
To νέο Renault Twingo Concept | Renault

 

Η γενική μορφή είναι παρόμοια με αυτήν του Twingo της πρώτης γενιάς, ενώ το εμπρός μέρος παρουσιάζει μια γοητευτική, σύγχρονη εκδοχή του πρωτότυπου αυτοκινήτου με τον περίεργο και χαρούμενο σχεδιασμό των φωτιστικών σωμάτων. Το νέο αυτοκίνητο διαθέτει ακόμη και τις τρεις εισαγωγές αέρα στο καπό, αλλά αυτή τη φορά είναι πιο έντονες και ξεχωρίζουν, αντί να είναι ενσωματωμένες.

Renault Twingo
To νέο Renault Twingo Concept | Renault

 

Η Renault δεν έχει ακόμη ανακοινώσει καμία προδιαγραφή για το επερχόμενο Twingo, αλλά υπόσχεται πολύ χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, που θα είναι μόλις 10 kWh/100 χλμ. Το νέο Twingo θα τοποθετηθεί κάτω από το νέο ηλεκτρικό Renault 5 hatch και το Renault 4 compact SUV, χρησιμοποιώντας την ίδια «AmpR Small» αρχιτεκτονική. Ο σχεδιασμός και η παραγωγή θα είναι ευθύνη της Ampere, της υποενότητας EV της Renault Group.

Renault Twingo
To νέο Renault Twingo Concept | Renault

 

Η Renault αναφέρει ότι η τιμή εκκίνησης του νέου Twingo θα είναι «κάτω από 20.000 ευρώ», μια ιδιαίτερα προσιτή τιμή, ειδικά αν λάβουμε υπόψη ότι τα περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που πωλούνται σήμερα είναι πολύ ακριβά για τον μέσο αγοραστή.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.