Τα ηλεκτρονικά συστήματα αποτελούν πλέον την... σπονδυλική στήλη των αυτοκινήτων. Ένα μετά το άλλο, τα παραδοσιακά συστήματα αποτελούν παρελθόν. Όπως η κολόνα που συνέδεε μηχανικά το τιμόνι με τους εμπρός τροχούς. Μία ακόμα μάρκα που ετοιμάζεται να εφαρμόζει το σύστημα steer-by-wire στα αυτοκίνητά της είναι η Mercedes-Benz. Πρώτο μοντέλο από το 2026 θα είναι η ηλεκτρική ναυαρχίδα EQS.
Όπως μαρτυρά το όνομα steer-by-wire, οι εντολές του οδηγού για τη θέση των τροχών μεταδίδονται απευθείας μέσω ενός καλωδίου. Τα οφέλη έχουν να κάνουν κυρίως με την ευκολία στις μανούβρες και τη διαδικασία στάθμευσης. Στο ακόλουθο βίντεο ο Ρομπ Χάλογουεϊ, επικεφαλής του Τμήματος Επικοινωνίας της Mercedes-Benz μας αναλύει την τεχνολογία.
- «Ήταν λάθος, δεν θα ξανασυμβεί»: Όσα δήλωσε η Έλενα Τοπαλίδου μετά τη σύλληψή της
- Σαμαράς για νέο κόμμα: «Θα τα πούμε το απόγευμα» – Η αινιγματική απάντηση από το Ηράκλειο
- Θρίλερ στον Κορυδαλλό: Νεκρή η πρώην σύζυγος του καθηγητή που δολοφονήθηκε στην Αγία Παρασκευή
- Ανατροπή με την επίθεση με ρόπαλο στην Καλλιθέα: Δεν λήστεψαν το σπίτι του 55χρονου οι δύο άνδρες
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.