Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Ερντογάν κατηγόρησε τον ηγέτη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) για δικτατορικές πρακτικές μέσα στο ίδιο του το κόμμα.

«Ο ίδιος διώχνει από το κόμμα όποιον του αντισταθεί και παρουσιάζει δικτατορική στάση», είπε για τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ο Ερντογάν.

Με τον πρόεδρο του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος να περνά στην αντεπίθεση χαρακτηρίζοντας τον Τούρκο πρόεδρο «Φαραώ» και «αλαζόνα».

«Αυτή η κυβέρνηση είναι σαν κι αυτές του Φαραώ. Είναι αλαζόνες. Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματα των φτωχών, θα διώξουμε τους Φαραώ», είπε ο  Κιλιτσντάρογλου.

Ενισχυμένος ο Ερντογάν σε νέα δημοσκόπηση

Νέα δημοσκόπηση της Optima δείχνει ότι ο Ερντογάν ενισχύεται ενώ ο πιο ισχυρός αντίπαλός του είναι ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου. Σε δημοσκόπηση της ίδιας εταιρίας πριν από δύο μήνες προηγούνταν ο δήμαρχος Άγκυρας, Μανσούρ Γιαβάς.

Ειδικότερα σε δημοσκόπηση της Optima για την εφημερίδα Hurryiet και σε ερώτημα μεταξύ δυο προσώπων οι προτιμήσεις των Τούρκων έχουν ως εξής:

  • Ταγίπ Ερντογάν 43,9% 
  • Εκρέμ Ιμάμογλου 35,2%
  • Ταγίπ Ερντογάν 45,8%
  • Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου 27,2%
  • Ταγίπ Ερντογάν 43,1%
  • Μανσούρ 31,8%

Μάλιστα σύμφωνα με αυτά τα νέα δεδομένα κάποιοι πολιτικές αναλυτές δεν αποκλείουν ο Ερντογάν να προχωρήσει σε εκλογές καλοκαίρι προς Σεπτέμβριο, καθώς η απομάκρυνση του γαμπρού του, Μπαράκ Αλμπαϊράκ από το υπουργείο Οικονομικών, η αλλαγή κεντρικού τραπεζίτη αλλά και οικονομικής πολιτικής, σε συνδυασμό με τη νέα προσέγγιση προς την Ευρώπη, έχει αντιστρέψει σε κάποιο βαθμό το αρνητικό κλίμα των προηγούμενων μηνών.

«Νέα σελίδα» με Ελλάδα με προκλήσεις από Τσελίκ

Σχετικά με τις διερευνητικές επαφές, ο εκπρόσωπος του AKP, Ομέρ Τσελίκ, στις γραπτές του δηλώσεις μετά τη συνεδρίαση του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης υπό την προεδρεία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανέφερε ότι η Τουρκία θέλει μία «νέα σελίδα στις σχέσεις με την Ελλάδα» και ότι «προηγείται η διπλωματία».

 Ωστόσο αμέσως μετά άρχισε να κατηγορεί την Ελλάδα ότι εκδίδει NOTAM και NAVTEX, τις οποίες δεν χρησιμοποιεί, ότι έχει μαξιμαλιστικές θέσεις στους αιθέρες και στη θάλασσα, ότι στρατιωτικοποιεί τα νησιά με παράνομο τρόπο, ότι παραβιάζει τα δικαιώματα της μειονότητας στη δυτική Θράκη. Υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα κλείνει σχολεία, ενώ η Τουρκία ανοίγει για την ελληνική μειονότητα, των περίπου 2.500 που έχουν μείνει στην Κωνσταντινούπολη, τηνσ Ίμβρο και στην Τένεδο.

«Οι NOTAM που έχουν εκδώσει στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο, οι δραστηριότητες που έχουν κάνει για ν’ αυξήσουν άδικα τις περιοχές κυριαρχίας τους στη θάλασσα και στον αέρα ή ο εξοπλισμός των αποστρατικοποιημένων νησιών δεν αποτελούν σωστές δραστηριότητες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ομέρ Τσελίκ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA