Μενού
  • Α-
  • Α+

Χαρακτηρίζοντας «παράλογη» την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, που είχε επιβληθεί στα νότια σύνορα της χώρας, ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε πως η κυβέρνησή του δεν θα επιτρέψει να πληρώνουν οι αμερικανοί φορολογούμενοι για την ανέγερση ενός τείχους στα αμερικανο-μεξικανικά σύνορα.

Τα διατάγματα, που υπεγράφησαν χθες ακυρώνοντας την πολιτική του Τραμπ, αποτελούν το τελευταίο βήμα για την οριστική διακοπή της ανέγερσης του τείχους.

Υπενθυμίζεται πως ο Ντόναλντ Τραμπ, τον Φεβρουάριο του 2019, είχε κήρυξει σε κατάσταση έκτακτης την περιοχή - κίνηση που του επέτρεψε να παρακάμψει το Κογκρέσο και να προχωρήσει στη χρηματοδότηση του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό με κεφάλαια του προϋπολογισμού, που προορίζονταν για άλλους σκοπούς.

Με τον τερματισμό της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, επιχειρεί να αλλάξει την ατζέντα των ΗΠΑ όσον αφορά στη μετανάστευση από τα νότια σύνορα.

Πηγή: thehill.com

Διαβάστε ακόμα

Ιταλικά ΜΜΕ: «Covid-free» παράδεισος η Ελλάδα - Ποια νησιά είναι έτοιμα να υποδεχτούν χιλιάδες τουρίστες

Δήλωση-«βόμβα» του Τσέχου πρωθυπουργού: Μας πρότειναν ξεχωριστές συμφωνίες για το εμβόλιο της AstraZeneca

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA