Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υπέγραψε εσπευσμένα το απόγευμα της Πέμπτης το νομοσχέδιο για το πακέτο δημοσιονομικής τόνωσης των 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της κρίσης του κορονοϊού, το οποίο εγκρίθηκε οριστικά την Τετάρτη από το Κογκρέσο της χώρας.Οι ΗΠΑ συμπληρώνουν έναν χρόνο από την ημέρα που ανακοινώθηκε το πρώτο της καθολικό lockdown τον περασμένο Μάρτιο 

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ υπό την ηγεσία των Δημοκρατικών έδωσε την τελική έγκριση του πακέτου την Τετάρτη, δίνοντας στον πλανητάρχη μια σημαντική νίκη τους πρώτους μήνες της θητείας του.

Τι περιλαμβάνει το νομοσχέδιο

Μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο επεκτείνει το ομοσπονδιακό επίδομα 300 δολαρίων (πέραν των πολιτειακών επιδομάτων ανεργίας) και τα προγράμματα που παρέχουν ασφάλιση σε εκατομμύρια ανέργους έως τις 6 Σεπτεμβρίου, ενώ καθιστά τα 10.200 δολάρια σε εισόδημα από επιδόματα ανεργίας αφορολόγητα.

Περιλαμβάνει επίσης άμεσες πληρωμές 1.400 δολαρίων στους περισσότερους Αμερικανούς πολίτες υπό μορφή μη επιστρεπτέας επιχορήγησης, αποκλείοντας όσους κερδίζουν άνω των 80.000 δολαρίων κατ' έτος.

Περί τα 20 δισ. δολάρια θα χρησιμοποιηθούν για επιτάχυνση της παρασκευής και διάθεσης εμβολίων, ενώ άλλα 50 δισ. θα κατευθυνθούν στη διεύρυνση των τεστ και της ιχνηλάτησης επαφών των κρουσμάτων κορονοϊού.

Περί τα 350 δισ. δολάρια θα κατευθυνθούν σε αρωγή προς τις κυβερνήσεις των πολιτειών, των δήμων, των κομητειών και των κοινοτήτων ιθαγενών των ΗΠΑ.

«Το νομοσχέδιο συνιστά μια ιστορική νίκη για τον αμερικανικό λαό», δήλωσε την Τετάρτη ο κ. Μπάιντεν, μετά την είδηση της έγκρισης του πακέτου από το Κογκρέσο, αναφέροντας ακόμη ότι οι νέες δαπάνες «θα αντιμετωπίσουν πραγματικές ανάγκες». 

Καθώς οι εμβολιασμένοι στις ΗΠΑ αυξάνονται διαρκώς, ο Μπάιντεν φέρνει μια επιπρόσθετη ελπίδα αν και παροτρύνει τους νέους να είναι προσεκτικοί για να αποτρέψουν περαιτέρω εκδηλώσεις.

Περίπου 530.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει από την COVID-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες και περίπου το 10% των Αμερικανών έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Διαβάστε Ακόμα:

Πράσινο φως από την Κομισιόν για το εμβόλιο της Johnson & Johnson

Δανία: Σταματά προσωρινά την χρήση του εμβολίου της AstraZeneca - Ποιές άλλες χώρες ακολουθούν

 
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA