Μενού
  • Α-
  • Α+

Ερευνητική ομάδα από επιστήμονες του Εθνικού Συμβουλίου Επιστημονικής και Τεχνικής Έρευνας της Αργεντινής και του Πανεπιστημίου San Luis ανακάλυψε σε μια περιοχή της Παταγονίας τα απολιθώματα ενός άγνωστου μέχρι σήμερα είδος σαρκοφάγου δεινόσαυρου που ζούσε πριν από 85 εκατ. έτη.

about:blankΟ δεινόσαυρος είχε μήκος πέντε μέτρα και βάρος 1-5 τόνους. Είχε σχετικά με το μέγεθος του μικρό κεφάλι αλλά σύμφωνα με τους ερευνητές είχε εξαιρετική ακοή και πάνω από όλα τρομερής ισχύος δάγκωμα δύο χαρακτηριστικά που τον καθιστούσαν ασυναγώνιστο κυνηγό. Για αυτόν τον λόγο οι ερευνητές τον ονόμασαν «Llukalkan aliocranianus» που σημαίνει «αυτός που προκαλεί τρόμο». Σε πολύ κοντινό σημείο είχαν ανακαλυφθεί παλαιότερα τα απολιθώματα ενός συγγενικού με τον Llukalkan σαρκοφάγου δεινόσαυρου με μεγαλύτερο μέγεθος από αυτόν. Παρόλα αυτά ο Llukalkan φαίνεται ότι ήταν εξαιρετικά δυναμικός και αντιμετώπισε με επιτυχία τον ανταγωνισμό.

«Είναι πολύ ασυνήθιστο να βρίσκουμε μέλη διαφορετικών ειδών αυτής της οικογένειας δεινοσαύρων να μοιράζονται τα ίδια εδάφη. Είναι βέβαιο ότι κυνηγούσαν τα ίδια θηράματα και άρα θα ανταγωνίζονταν σφοδρά και πιθανώς να επιτίθονταν τα μέλη του ενός είδους στα μέλη του άλλου σε μάχες μέχρι τελικής εξόντωσης» αναφέρει ο Φεντερίκο Τζιανετσίνι μέλος της ερευνητικής ομάδας.

Το 2014 βρέθηκαν τα ερείπια ενός δεινοσαύρου που ζύγιζε περίπου 14 ελέφαντες - θεωρήθηκε ότι ήταν το μεγαλύτερο που έχει ανακαλυφθεί ποτέ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA