Μενού
  • Α-
  • Α+

Ένα επιβατηγό πλοίο στον ποταμό Σιταλακσίγια, στα νότια της πρωτεύουσας του Μπανγκλαντές, Ντάκα, το οποίο μετέφερε περίπου 50 επιβάτες, συγκρούστηκε χθες με ένα φορτηγό πλοίο με αποτέλεσμα να βυθιστεί και να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 26 άνθρωποι. Αυτό που ανησυχεί τις αρχές είναι ότι υπάρχουν ακόμα αγνοούμενοι.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο σήμερα ανασύρθηκαν από το ποτάμι 21 πτώματα. Το πλοίο «Sabit Al Hasan» βυθίστηκε λίγο μετά την αναχώρησή του από τη βιομηχανική συνοικία Ναραγιανγκάντζ, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων από την Ντάκα, κι ενώ κατευθυνόταν προς τη γειτονική συνοικία Μουνσιγκάντζ, ανακοίνωσε ο διαχειριστής της Ναραγιανγκάντζ, Μουστάιν Μπιλά.

Η αστυνομία και αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι κάποιοι από τους επιβάτες κατάφεραν να κολυμπήσουν μέχρι τη στεριά. Οι εικόνες με τους συγγενείς των ανθρώπων να ψάχνουν για τους αγαπημένους τους κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Διασώστες, περιλαμβανομένων δυτών από την πυροσβεστική υπηρεσία, αναζητούσαν σήμερα επιζώντες ενώ τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης δυσχέρανε η χθεσινοβραδυνή καταιγίδα.

Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: Associated Press

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA