Μενού
  • Α-
  • Α+

Εξηγήσεις για ένα ατύχημα που συνέβη την περασμένη Πέμπτη σε εικονικό πεδίο μάχης στο οροπέδιο Salisbury Plain στη νότια Αγγλία, θα πρέπει να δώσουν ο διοικητής και ο οδηγός ενός τανκ τύπου Challenger 2, το οποίο ζυγίζει περίπου 62 τόνους, αφού, το τεθωρακισμένο στο οποίο επέβαιναν ανετράπη από άγνωστη αιτία, ανετράπη και αναποδογύρισε.

Όπως φαίνεται από φωτογραφίες που δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Twitter ο πυροσβεστικός σταθμός του Άμεσμπερι, διακρίνονται πετσέτες γεμάτες αίμα κάτω από το αναποδογυρισμένο τανκ.

Σύμφωνα πάντως με την Ταξιαρχία κανείς δεν τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ όπως σημειώνει ο πυροσβεστικός σταθμός το κόκκινο χρώμα που διακρίνεται στις πετσέτες δεν ήταν αίμα.

https://twitter.com/Amesburyfirestn/status/1380258379415830535?ref_src=twsrc^tfw

Επιπλέον στο σημείο όπου αναποδογύρισε το τανκ χύθηκε και σκόρπισε βενζίνη, ενώ ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει πότε θα αφαιρεθεί το τανκ από το σημείο.

Τα μέλη του πυροσβεστικού σταθμού του Άμεσμπερι, έφτασαν στο σημείο μετά από πληροφορίες ότι ένα τανκ ανετράπη και υπήρχε έκκριση καυσίμων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της πυροσβεστικής, «πυροσβέστες από το Άμεσμπερι κλήθηκαν στο Μπιούλφορντ για να δουν πώς μπορούν να βοηθήσουν με τη διαρροή καυσίμων από ένα στρατιωτικό όχημα. Μετά την αυτοψία που πραγματοποιήθηκε δεν χρειάστηκε κάποια ενέργεια από εμάς».

Στο παρελθόν έχουν σκοτωθεί στρατιώτες σε ασκήσεις

Ο στρατός ελέγχει αρκετές εκτάσεις στο οροπέδιο του Salisbury Plain και συχνά διεξάγει στρατιωτικές ασκήσεις και προσομοιώσεις πολεμικών συγκρούσεων με εικονικές μάχες.

Τον Απρίλιο του 2014 δύο στρατιώτες είχαν σκοτωθεί όταν το τανκ τους είχε αναποδογυρίσει κατά τη διάρκεια άσκησης στην ίδια τοποθεσία.

Το 2001 είχαν σκοτωθεί ξανά δύο στρατιώτες και άλλοι δύο είχαν τραυματιστεί όταν ένα τανκ τύπου Challenger 2 είχε πέσει σε απόκρημνο σημείο σε άσκηση στο Salisbury Plain, ενώ και το 1997 ένας στρατιώτης είχε χάσει τη ζωή του κατά τη διάρκεια επιδιορθώσεων στο κύριο όπλο ενός τανκ τύπου Chieftain.

Το τανκ τύπου Challenger 2 εισήχθη στον βρετανικό στρατό το 1998 και αντικατέστησε το προηγούμενο μοντέλο το Challenger 1.

Πηγή: Sun

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA