Μενού
  • Α-
  • Α+

Περισσότεροι από 650 εργαζόμενοι τεχνολογίας στους The New York Times έχουν δημιουργήσει μια ένωση που ονομάζεται Tech Times Guild. Η συγκεκριμένη ένωση κάνει λόγο για παράνομες απολύσεις και ανεκπλήρωτες προαγωγές. Ζητούν αναγνώριση από την διεύθυνση της εφημερίδας. 

Πρόκειται για υπάλληλους που εργάζονται για την ψηφιακή έκδοση της εφημερίδας, όπως μηχανικοί λογισμικού, αναλυτές δεδομένων και διαχειριστές προϊόντων. 

Η Tech Times Guild δήλωσε σε μια δήλωση στο Twitter ότι οργανώνει τη δημιουργία της με το NewsGuild της Νέας Υόρκης - μια συντακτική ένωση περισσότερων από 3.000 εργαζομένων μέσων ενημέρωσης στους Times, The Daily Beast, The Nation και άλλα μέσα ενημέρωσης.

Οι τεχνικοί δεν συμπεριλήφθηκαν στο NewsGuild επειδή δεν τους επέτρεπαν να συμμετάσχουν. Το Tech Times Guild επιδιώκει να γίνει μια ξεχωριστή διαπραγματευτική μονάδα από το NewsGuild. Θα επικοινωνούσε με τη διοίκηση της Times ανεξάρτητα.

«Χωρίς Ένωση, δεν έχουμε τα στοιχεία ή τα διαπραγματευτικά δικαιώματα για την αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων», ανέφερε, προσθέτοντας ότι οι εργαζόμενοι της τεχνολογίας θα είναι σε θέση να κατασκευάσουν ψηφιακά προϊόντα και πλατφόρμες σε μια εταιρεία, που είναι δικαιότερη και πιο υγιής». 

Η δημιουργία του Tech Times Guild έρχεται τρεις μήνες αφού περισσότεροι από 200 υπάλληλοι της Google δημιούργησαν μια ένωση για την προώθηση της συμμετοχής, της διαφάνειας και της διασφάλισης της ηθικής της εταιρείας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA