Μενού
  • Α-
  • Α+

Τα τουρκικά ΜΜΕ στο σύνολό τους εκθείασαν τη στάση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Η πλειονότητα των μέσων ενημέρωσης χαρακτηρίζει «σκανδαλώδεις» τις δηλώσεις του Νίκου Δένδια, κατά τη διάρκεια της επεισοδιακής συνέντευξης τύπου και τον χαρακτηρίζουν ως «θρασύ».

Ενδεικτικά είναι τα πρωτοσέλιδα των τουρκικών εφημερίδων, στα οποία η είδηση πάντως δεν έπαιξε πολύ ψηλά στην πρώτη σελίδα.

Η «Sabah» αναφέρει ότι ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου «παρενέβη άμεσα στην απερισκεψία Δένδια» και κάνει λόγο για «απάντηση χαστούκι», του Τούρκου υπουργού.

«Σκάνδαλο από Δένδια σε μία φιλική συνάντηση» σχολιάζει η «Hurriyet», ενώ ο τίτλος της εφημερίδας αναφέρει «Η μεγάλη ντροπή του Έλληνα υπουργού». 

Η εφημερίδα «Turkiye», εκτιμά ότι ο Τσαβούσουγλου «έδωσε ένα μάθημα» στο «θράσος του Δένδια» και πιστεύει ότι «του έκλεισε το στόμα».

«Η σκληρή αντίδραση στο θράσος του Δένδια» είναι το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Yenicag».

«Βούλωσε το στόμα του Έλληνα υπουργού, που ήταν θρασύς», αναφέρει η εφημερίδα «Akit».

«Η σκληρή απάντηση στον Έλληνα υπουργό. Θα παίρνετε απάντηση», αναφέρει στην πρώτη της σελίδα, η εφημερίδα «YeniBirlik».

Από την πλευρά της η εφημερίδα «Sozcu», μιλάει για «θράσος» του Έλληνα υπουργού, με τον τίτλο να γράφει «Τι θράσος είναι αυτό».

Η εφημερίδα «Aksam», κάνει λόγο για «μάθημα δημοκρατίας» από πλευράς Τσαβούσογλου και συμπληρώνει ότι «παρόλο που οι συνομιλίες ξεκίνησαν όμορφα, ολοκληρώθηκαν με ένταση».

Η «Yeni Safak» σημειώνει, «Ο Τσαβούσογλου απάντησε αμέσως. Οι σχέσεις δεν βελτιώθηκαν, χειροτέρεψαν».

«Ήρθε για καυγά και σόου» αναφέρει το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας η «Cumhuriyet».

«Δεν ξέρει τι θα πει επίσκεψη», γράφει η «Milliyet».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA