Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι άγνωστοι πέταξαν μια γουρουνοκεφαλή στην μπροστινή βεράντα και πασάλειψαν με αίμα την πρόσοψη του σπιτιού στη Βόρεια Καλιφόρνια.

Το περιστατικό συνέβη στη Σάντα Ρόζα, όπου ο συνταξιούχος αστυνομικός Μπάρι Μπροντ έζησε και εργάστηκε κάποτε. Ο Μπροντ κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα στη δίκη του Σόβιν, λέγοντας ότι ο πρώην αστυνομικός της Μινεάπολης δικαίως χρησιμοποίησε βία εναντίον του Φλόιντ, ο οποίος πέθανε υπό αστυνομική κράτηση τον περασμένο Μάιο.

Το Αστυνομικό Τμήμα της Σάντα Ρόζα δήλωσε ότι ο Μπροντ δεν ζει πλέον στο συγκεκριμένο σπίτι ούτε στην Καλιφόρνια, αλλά «φαίνεται ότι οι ύποπτοι τον είχαν στοχοποιήσει για τη μαρτυρία του.»

Ο Μπροντ ήταν ο πρώτος μάρτυρας που δήλωσε ότι πιστεύει ότι ο Σόβιν ακολουθούσε την κατάλληλη αστυνομική πρακτική όταν γονάτισε στο λαιμό του Φλόιντ. Ωστόσο, αρκετοί αστυνομικοί της Μινεάπολης, συμπεριλαμβανομένου του αρχηγού της αστυνομίας, μαζί με τους τοπικούς εκπαιδευτές της Αστυνομίας και τους εθνικούς εμπειρογνώμονες χρήσης βίας, κατέθεσαν ότι οι ενέργειες του Σόβιν δεν ήταν δικαιολογημένες.

«Ένιωσα ότι οι κινήσεις του αξιωματικού ακολουθούσαν την εκπαίδευσή του, αλλά και τις τρέχουσες πρακτικές στην αστυνόμευση και πως ήταν αντικειμενικά λογικές», δήλωσε ο Μπροντ.

Ο Σόβιν αντιμετωπίζει κατηγορίες για φόνο δευτέρου βαθμού, φόνο τρίτου βαθμού και ανθρωποκτονία δευτέρου βαθμού. 

«Οι αξιωματικοί της αστυνομίας έφτασαν για να βρουν το μπροστινό μέρος του σπιτιού του θύματος λερωμένο με αίμα ζώου και ένα αποκεφαλισμένο κεφάλι χοίρου κοντά στην μπροστινή βεράντα», ανέφερε η δήλωση. Οι ύποπτοι ήταν ντυμένοι στα μαύρα και έτρεξαν μακριά.

Βανδάλισαν και άγαλμα

Περίπου 45 λεπτά αργότερα, ένα άγαλμα ενός χεριού σε ένα κοντινό εμπορικό κέντρο βρέθηκε επίσης βανδαλισμένο με αίμα ζώων, ανακοίνωσε η αστυνομία. «Οι ύποπτοι άφησαν επίσης μια ταμπέλα μπροστά από το άγαλμα, η οποία έφερε την εικόνα ενός χοίρου και έγραφε «Oink Oink» (σ.σ. ο ήχος που κάνουν τα γουρούνια)», ανέφερε η δήλωση. Η περιγραφή των υπόπτων στο εμπορικό κέντρο ταιριάζει με εκείνη όσων πήγαν στο πρώην σπίτι του Μπροντ.

Η αστυνομία δεν ανακοίνωσε συλλήψεις και είπε ότι οι ύποπτοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες βανδαλισμού σε βαθμό κακουργήματος, επειδή η ζημιά στο σπίτι ξεπέρασε τα 400 δολάρια.

Σε δήλωσή του μετά τη μαρτυρία του Μπροντ, ο επικεφαλής της αστυνομίας της Σάντα Ρόζα, Ράινερ Ναβάρο, δήλωσε ότι τα σχόλια του πρώην αξιωματικού «δεν αντικατοπτρίζουν τις αξίες και τις πεποιθήσεις του αστυνομικού τμήματος της Σάντα Ρόζα».

Πηγή: USA Today.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA