Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Ινδία μαστίζεται στην κυριολεξία από τον κορονοϊό αφού για μια ακόμη φορά κατέγραψε «μαύρο» ρεκόρ θανάτων με 2.000 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους. Την ίδια στιγμή οι υγειονομικές αρχές της χώρας κατέγραψαν σχεδόν 300.000 κρούσματα.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα δεδομένα ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας, τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 2.023 ασθενείς με την COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού να φθάνει τους 182.553 νεκρούς ως αυτό το στάδιο.

Ταυτόχρονα, καταγράφηκε ρεκόρ εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2, με 295.041 σε 24 ώρες και συνολικά 15,6 εκατομμύρια ανθρώπους να έχουν μολυνθεί.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο ειδήσεων σε τηλεοπτικό διάγγελμά του το βράδυ χθες Τρίτη ο πρωθυπουργός της χώρας Ναρέντρα Μόντι απαίτησε από τους συμπατριώτες του να κάνουν μεγαλύτερη προσπάθεια, για να αποφευχθούν νέα lockdown. Ο κ. Μόντι αναγνώρισε πως η Ινδία των 1,3 δισεκ. κατοίκων δίνει «για ακόμη μια φορά μεγάλη μάχη». «Η κατάσταση ήταν υπό έλεγχο πριν από μερικές εβδομάδες» προτού «έρθει το δεύτερο κύμα σαν τυφώνας», είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή σε τραγική κατάσταση είναι το σύστημα Υγείας της χώρας με αξιωματούχους να σημειώνουν χαρακτηριστικά ότι σε λίγο καιρό τα νοσοκομεία θα ξεμείνουν εντελώς από κλίνες. Χαρακτηριστικές είναι οι πληροφορίες ότι σε περίπου 80 από τα 142 νοσοκομεία στο Νέο Δελχί που είναι και η πρωτεύουσα, δεν υπάρχουν πλέον κλίνες για ασθενείς με την COVID-19.

Σκληρές οι τιμωρίες της ινδικής αστυνομίας σε όσους δεν τηρούν τα μέτρα

Μετά από αυτή την κατάσταση η ινδική αστυνομία έχει υιοθετήσει ακραίες τιμωρίες σε όσους δεν τηρούν τα μέτρα.

Αστυνομικοί έχουν καταγραφεί σε βίντεο να δέρνουν με μεγάλα ρόπαλα ανθρώπους που πιάστηκαν να παραβιάζουν τους υγειονομικούς κανονισμούς. Ακόμα άλλοι αστυνομικοί αναγκάζουν παραβάτες να πραγματοποιούν καθίσματα για να τους τιμωρήσουν.

Φωτογραφία εξωφύλλου: Associated Press

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA