Μενού
  • Α-
  • Α+

«Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υιοθέτησε μία ανήθικη στάση, αγνοώντας τα γεγονότα», αναφέρει ο εκπρόσωπος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν, μία μέρα μετά την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τον Τζο Μπάιντεν

Ο Ιμπραήμ Καλίν γνωστοποίησε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter, πως η τουρκική προεδρία «ζήτησε να συσταθεί μια κοινή ιστορική επιτροπή για να ερευνήσει τα γεγονότα του 1915», ξεκαθαρίζοντας πως «αυτοί που φοβούνται ότι θα αποκαλυφθεί η αλήθεια με έγγραφα, δεν θα ανταποκριθούν στην πρόσκληση μας». 

Η ανάρτηση του Ιμπραήμ Καλίν: 

«Ο πρόεδρος μας ζήτησε να συσταθεί μία κοινή ιστορική επιτροπή για να ερευνήσει τα γεγονότα του 1915, αλλά αυτοί που φοβούνται ότι θα αποκαλυφθεί η αλήθεια με έγγραφα, δεν θα ανταποκριθούν στην πρόσκληση μας. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υιοθέτησε μία ανήθικη στάση, αγνοώντας τα γεγονότα». 

https://twitter.com/ikalin1/status/1386239311549448198?ref_src=twsrc^tfw

Υπενθυμίζεται πως το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι κάλεσε τον Αμερικανό πρέσβη στην Άγκυρα, διαβιβάζοντας την «έντονη αντίδραση» της Τουρκίας για την κίνηση της Ουάσινγκτον να αναγνωρίσει την γενοκτονία των Αρμενίων. 

Ο Τζο Μπάιντεν έγινε το Σάββατο (24/4) ο πρώτος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής που χαρακτήρισε γενοκτονία τη σφαγή 1,5 εκατομμυρίου Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία το 1915.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA