Μενού
  • Α-
  • Α+

Η καταμέτρηση των ψήφων στην Αλβανία βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί της Δευτέρας, μετά την ολοκλήρωση χθες το βράδυ της ψηφοφορίας εκλογής νέου κοινοβουλίου στην γειτονική χώρα.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η καταμέτρηση στο 20% των ψηφοδελτίων έδινε προβάδισμα στο κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα του Έντι Ράμα με 50% έναντι 38.3% της Ενωμένης αντιπολίτευσης με επικεφαλής το Δημοκρατικό Κόμμα και 7.1% του Κινήματος Σοσιαλιστικής Ένταξης. Ωστόσο για τους εκλογικούς παρατηρητές τίποτα δεν έχει κριθεί επισημαίνοντας πως η καταμέτρηση των ψήφων ξεκίνησε από τις κάλπες σε εκλογικές περιφέρειες όπου παραδοσιακά κυριαρχεί το Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Σε μια πρώτη ανάγνωση, οι πάγιες πολιτικές επιρροές, γεωγραφικά, διατηρούνται στη χώρα, με το Σοσιαλιστικό Κόμμα να έχει προβάδισμα στο Νότο ενώ η αντιπολίτευση στο Βορρά.

Σε κάθε περίπτωση τα μέχρι τώρα αποτελέσματα μετριάζουν τον ενθουσιασμό- από χθες το βράδυ- της αντιπολίτευσης για θρίαμβό της στις εκλογές, αλλά μένει να μετρηθούν και τα ψηφοδέλτια στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπου αναμένεται να κλείσει η ψαλίδα. Η όλη διαδικασία της καταμέτρησης εξελίσσεται σε ήρεμο κλίμα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA