Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε δηλώσεις του μετά το υπουργικό συμβούλιο στην Άγκυρα, το απόγευμα της Δευτέρας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε «αβάσιμη» τη δήλωση του Αμερικανού ομολόγου του, Τζο Μπάιντεν, για τη Γενοκτονία των Αρμενίων.

«Η έρευνα των γεγονότων και η αποκάλυψη της αλήθειας είναι δουλειά των ιστορικών, όχι των πολιτικών», είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας και πρόσθεσε:

«Οι Αρμένιοι επιτέθηκαν και σκότωσαν περισσότερους από 150.000 Τούρκους και Κούρδους, πριν από τα γεγονότα του 1915 και συμμάχησαν με τους εχθρούς Ρώσους. Συμμορίες Αρμενίων σκότωσαν επίσης Έλληνες και Εβραίους. Επιτέθηκαν μόνο στους πολίτες για να τους ωθήσουν στη μετανάστευση».

Στις 14 Ιουνίου η συνάντηση Μπάιντεν – Ερντογάν

Τα τουρκικά ΜΜΕ μιλούν ήδη για την συνάντηση που συμφώνησαν να έχουν οι Μπάιντεν και Ερντογάν στις 14 Ιουνίου, στη σύνοδο του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι εκεί θα τεθούν όλα τα εκκρεμή ζητήματα ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ωστόσο, το κλίμα γίνεται όλο και πιο βαρύ στις σχέσεις των δύο χωρών – παρά το γεγονός ότι η αμερικανική πλευρά έσπευσε, αμέσως μετά την επισημοποίηση της χρήσης του όρου «γενοκτονία»  σχετικά με τους διωγμούς των Αρμενίων, να εξάρει (μέσω ανώνυμων κυβερνητικών πηγών) την «κρισιμότητα» του ρόλου της Τουρκίας ως «νατοϊκού συμμάχου».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA