Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κορονοϊός - Ινδία: Lockdown πολλών εβδομάδων προτείνει ο Φάουτσι

Lockdown πολλών εβδομάδων για την αναχαίτιση της πανδημίας του κορονοϊού προτείνει στην Ινδία ο ιατρικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Άντονι Φάουτσι

Κρεματόριο στην Ινδία
Κρεματόριο στην Ινδία

Σε συνέντευξή του στον ινδικό Τύπο, ο Άντονι Φάουτσι τόνισε ότι η ανάγκη επιβολής άμεσου lockdown στην Ινδία είναι επιτακτική εάν η κυβέρνηση της χώρας θέλει να σώσει ανθρώπινες ζωές και να σταματήσει τον προέλαση του κορονοϊού.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι είναι απρόθυμη για επιβολή lockdown έναν χρόνο αφού η εφαρμογή του στην Ινδία έπληξε σοβαρά την οικονομία. «Πιστεύω ότι το σημαντικότερο τώρα αμέσως είναι να υπάρξει οξυγόνο, προμήθειες φάρμακα», δήλωσε ο Αντονι Φάουτσι στην συνέντευξή του στην εφημερίδα Indian Express, επιμένοντας στην ανάγκη επιβολής lockdown άμεσα.

Το μέτρο αυτό δεν είναι απαραίτητο να διαρκέσει «έξι μήνες», μπορεί να είναι «προσωρινό για να σταματήσει ο κύκλος της μετάδοσης», τόνισε ο αμερικανός ανοσιολόγος. «Σε κανέναν δεν αρέσει να είναι κλεισμένος...αλλά αν το κάνετε σωστά για μερικές εβδομάδες, θα μπορούσατε να επηρεάσετε σημαντικά την δυναμική της επιδημίας», είπε.

Σε εθνικό επίπεδο, η Ινδία κατέγραψε (επισήμως) περισσότερα από 400.000 νέα κρούσματα σήμερα και έγινε η πρώτη χώρα με τόσο υψηλό ημερήσιο απολογισμό. Τον Απρίλιο, η Ινδία είχε καταγράψει περισσότερα από 7 εκατομμύρια νέα κρούσματα του κορονοϊού. Οι αρχές του Νέου Δελχί ανακοίνωσαν ότι οι κάτοικοι θα παραμείνουν σε lockdown για μία ακόμη εβδομάδα εξαιτίας της εκτόξευσης των κρουσμάτων.

Τα νοσοκομεία της ινδικής πρωτεύουσας είναι πλημμυρισμένα από ασθενείς, υπάρχει έλλειψη κλινών, φαρμάκων, οξυγόνου με μοιραίες συνέπειες για μεγάλο αριθμό ανθρώπων, που πεθαίνουν μπροστά στα νοσοκομεία αβοήθητοι.


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.


TAGS
#Lockdown #Ινδία #Κορονοϊός