Μενού
  • Α-
  • Α+

Σάλος έχει προκληθεί στην Τουρκία αφού η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης, κατέθεσε αίτημα στο υπουργείο Εσωτερικών και ζήτησε την απολογία του δημάρχου Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου επειδή πριν ένα χρόνο όταν είχε επισκεφθεί τον τάφο του Μωάμεθ του Πορθητή, περπάτησε κρατώντας τα χέρια του πίσω από την πλάτη, κάτι που θεωρήθηκε προκλητικό και ασέβεια.

Όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του Mega στην Κωνσταντινούπολη, Ανδρέας Ρομπόπουλος στο αίτημα της εισαγγελίας, αναφέρεται επίσης ότι ο Εκρέμ Ιμάμογλου επισκέπτεται και δημάρχους του φιλοκουρδικού αριστερού και προοδευτικού πολιτικού κόμματος HDP (Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών), δίνοντας με αυτόν τον τρόπο στήριξη στους Κούρδους.

Η συγκεκριμένη ενέργεια της εισαγγελίας προκάλεσε αντιδράσεις με το υπουργείο Εσωτερικών να εκδίδει ανακοίνωση στην οποία προσπαθεί να υποβαθμίσει το συμβάν, αναφέροντας ότι στα πλαίσια του αιτήματος εξετάζεται το θέμα, γι' αυτό και ζητήθηκε κατάθεση του Ιμάμογλου, όπως έχει δικαίωμα να κάνει και θ' αποφανθεί ο εντολοδόχος αν θα πρέπει να διεξαχθεί έρευνα.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, ανέφερε για το περιστατικό:

«Αυτό που συνέβη είναι ένα αίτημα του εισαγγελέα Κωνσταντινούπολης και όπως ξέρετε πρέπει να προχωρήσουμε εμείς να κάνουμε τις διαδικασίες ρουτίνας μετά από κάθε έρευνα της εισαγγελίας. Το θέμα αφορά τον ισχυρισμό πως έδειξε ασέβεια κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στον τάφο του Μωάμεθ του Πορθητή

«Τρολάρει» την εισαγγελία ο Ιμάμογλου

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο ανταποκριτής του καναλιού στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ήδη ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης έχει στείλει γραπτώς την απολογία του, ενώ δημοσιεύματα στον τουρκικό τύπο, όπως της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας «Sozcu» που χαρακτηρίζουν «αστεία» την έρευνα, αφού δεν μπορούν να πιστέψουν ότι η εισαγγελία ζήτησε τον λόγο για τον τρόπο που περπάτησε ένας πολιτικός.

Σήμερα, Τετάρτη (5/5) ο Εκρέμ Ιμάμογλου, περπατώντας με δημοσιογράφους άρχισε ν' αστειεύεται για το συγκεκριμένο θέμα και έλεγε στους γύρω του να προσέχουν πως περπατούν και πού τοποθετούν τα χέρια τους, έτσι ώστε να μην θεωρηθεί πρόκληση. Βεβαίως αυτή η κίνηση αποτέλεσε ένα «τρολάρισμα» του δημάρχου Κωνσταντινούπολης προς τους Τούρκους εισαγγελείς.

Ο διάλογος του Εκρέμ Ιμάμογλου με έναν συνοδοιπόρο του:

Ε.Ι.: «Πρόσεχε περπατάς με τα χέρια πίσω! Μη συμβεί κάτι!».

Σ: «Όχι ευτυχώς αλλά δεν έχουμε εδώ άγαλμα του Μωάμεθ του Πορθητή, αλλά ξέρεις ο λαός μας έτσι περπατάει».

Ε.Ι.:«Ναι όμως να το κάνεις με διαφορετικούς τρόπους. Να βάζεις τα χέρια μπροστά έτσι. Μετά πίσω. Μετά σφίξε τα χέρια έτσι. Αργότερα πίσω από το κεφάλι! Για να τους μπερδεύουμε τα μυαλά! Διότι όταν περπατάμε με έναν τρόπο βρίσκουν διάφορες φαντασίες. Με διαφορετικούς τρόπους θα τους μπερδεύουμε τα μυαλά».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA