Μενού
  • Α-
  • Α+

Έναν διαφορετικό τρόπο για να επικοινωνήσει με τους οπαδούς του βρήκε ο Ντόναλντ Τραμπ μετά τις ποινές αποκλεισμού που έφαγε τόσο από το Facebook όσο και από το Twitter.

Σύμφωνα με τον Guardian, στην ιστοσελίδα του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, donaldjtrump.com, υπάρχει ένα πεδίο με τίτλο «desk» (γραφείο)που αναφέρει «Από το γραφείο του Ντόναλντ Τραμπ» και συνοδεύεται από μία φωτογραφία του 45ου πρόεδρου των ΗΠΑ να γράφει σ' ένα βιβλίο.

Στο συγκεκριμένο πεδίο υπάρχει και ένα βίντεο διάρκειας περίπου 30 δευτερολέπτων, όπου ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρεται στην απαγόρευση που δέχθηκε από το Twitter και προωθεί το «desk» σαν ένα πεδίο όπου «μπορούμε να μιλήσουμε ελεύθερα και με ασφάλεια. Απευθείας από το γραφείο του Ντόναλντ Τραμπ».

Επίσης στο «desk» ο Ντόναλντ Τραμπ έχει αναρτήσει πλήθος μηνυμάτων, τα οποία είναι προσβάσιμα προς ανάρτηση από άλλους χρήστες του Facebook και του Twitter, οι οποίοι μπορούν να κάνουν like ή share στον προσωπικό τους λογαριασμό, αλλά δεν υπάρχει επιλογή για απάντηση.

Επιπλέον οι επισκέπτες της συγκεκριμένης ιστοσελίδας μπορούν να εγγραφούν για να δέχονται ειδοποιήσεις, ενώ φυσικά δεν προξενεί έκπληξη το γεγονός ότι υπάρχουν οι επιλογές «αγορά» και «κάνω δωρεά», όπου όποιος θέλει μπορεί να συνεισφέρει στην καμπάνια του Ντόναλντ Τραμπ ή ν' αγοράσει προϊόντα με το λογότυπο της καμπάνιας.

Παλαιότερα μέλη της καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ είχαν δηλώσει την πρόθεση του μεγιστάνα να επιστρέψει στα social media μέσω της δικής του πλατφόρμας. Παράλληλα ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ σε συνέντευξή του στο Newsmax, είχε χαρακτηρίσει «βαρετό» το Twitter και είχε εμφανιστεί θετικός στο να φτιάξει τον δικό του ιστότοπο.

Σύμβουλος Τραμπ: Δεν είναι μία νέα πλατφόρμα social media

Πάντως ο ανώτερος σύμβουλος του Τραμπ, Τζέισον Μίλερ έκανε μία διευκρίνιση σχετικά με το «desk», ισχυριζόμενος ότι δεν είναι μία νέα πλατφόρμα social media.

«Η ιστοσελίδα του Ντόναλντ Τραμπ είναι μία εξαιρετική πηγή για να βρει κάποιος τις τελευταίες δηλώσεις του και υπογραμμίζει την θητεία του ως πρόεδρος των ΗΠΑ, αλλά δεν είναι μία νέα πλατφόρμα social media. Θα υπάρξουν επιπλέον πληροφορίες στο κοντινό μέλλον».

https://twitter.com/JasonMillerinDC/status/1389685960036737025?ref_src=twsrc^tfw

Υπενθυμίζεται ότι το Twitter είχε ανακοινώσει τη μόνιμη απαγόρευση πρόσβασης στην πλατφόρμα στον Τραμπ μετά τα tweet που έκανε έπειτα από την εισβολή των οπαδών του στο Καπιτώλιο, αφού η πλατφόρμα θεωρείσαι ότι «εξυμνεί τη βία». Επιπρόσθετα είχε αναφέρει ότι η απαγόρευση θα είναι μόνιμη ακόμα και στην περίπτωση που ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν και πάλι υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ.

Παράλληλα ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έχει πρόσβαση σε Facebook και Instagram, μετά από τα γεγονότα που σημειώθηκαν στο Καπιτώλιο. Τότε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, είχε ανακοινώσει με ανάρτησή του ότι απαγορεύουν επ’ αόριστον την πρόσβαση του Τραμπ στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης της εταιρείας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA