Μενού
  • Α-
  • Α+

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν αξιωματούχοι του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, το μεσημέρι της Τετάρτης, προκειμένου να παρουσιάσουν όλα τα τελευταία στοιχεία για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού και τις προσπάθειες που γίνονται για τον περιορισμό της. Αυτό που επισημάνθηκε, είναι πως ο ΕΜΑ παρακολουθεί πολύ στενά όλα τα στοιχεία που προκύπτουν από τη μελέτη της ινδικής μετάλλαξης. «Έχουμε πολλά υποσχόμενα στοιχεία, που μας δείχνουν πως τα εμβόλιαmRNAθα ήταν ικανά να εξουδετερώσουν αυτή την παραλλαγή του κορωνοϊού» ανέφεραν σχετικά οι αξιωματούχοι του Οργανισμού.

«Ο ΕΜΑ έχει διαρκή και διαδραστική επικοινωνία με τους δημιουργούς εμβολίων και φαρμάκων. Έχουμε προσφέρει επιστημονικές συμβουλές για 30 υπό ανάπτυξη εμβόλια και για περισσότερα από 50 θεραπευτικά φάρμακα. Έχουμε επικοινωνήσει με περισσότερους από 250 δημιουργούς εμβολίων και φαρμάκων από την αρχή της πανδημίας» συνέχισαν «Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η μοναδική περιφέρεια που διαθέτει τέσσερα ασφαλή κι αποτελεσματικά εμβόλια κατά της Covid (Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Janssen) και άλλα τέσσερα που βρίσκονται υπό αξιολόγηση(Curevac, Novavax, Sputnik V και Sinovac)»ανέφεραν για τα εμβόλια, ενώ για το θέμα του εμβολιασμού σε έγκυες, είπαν πως«έχουμε ελάχιστα στοιχεία για την ώρα και παρακολουθούμε στενά όσα προκύπτουν».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA