Μενού
  • Α-
  • Α+

Μπορεί ο κανόνας να θέλει τους προβεβλημένους πολιτικούς να εξασφαλίζουν - αφού εγκαταλείψουν τα «κοινά» - μια καλοπληρωμένη θέση συμβούλου σε οργανισμούς ή ιδιωτικές επιχειρήσεις, αλλά υπάρχουν και εξαιρέσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Αν Σοφί Χέρμανσον, πρώην δήμαρχος του Γκέτεμποργκ, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Σουηδίας.

Σύμφωνα με το Politico, η Χέρμανσον εθεάθη πρόσφατα να βάζει μπρος σκουπιδιάρικο στα κεντρικά της Renova, δημόσιας επιχείρησης συλλογής απορριμμάτων. «Συχνά με ρωτάνε τι στο καλό κάνω εδώ», αναφέρει χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας πως «για μένα όμως είναι μια καλή λύση. Πρέπει κάπως να πληρώσω το νοίκι».

«Ξέθαψε» την επαγγελματική άδεια που έβγαλε στα νιάτα της

Η Χέρμανσον, έπειτα από μια επιτυχημένη καριέρα ως σύμβουλος ανώτερων αξιωματούχων στη Στοκχόλμη, ανέλαβε τη δημαρχία του Γκέτεμποργκ, για να αποτραβηχτεί από τα κοινά μετά από μία αποτυχημένη εκλογική καμπάνια το 2018. Αντί, όμως, να επιλέξει τότε τον εύκολο δρόμο των δημοσίων σχέσεων - παρά τις προτάσεις που είχε δεχτεί - ή ακόμη και να αναλάβει το ρόλο του συμβούλου σε κάποια από τις μεγαλύτερες σουηδικές κατασκευαστικές εταιρείας, εκείνη προτίμησε να «ξεθάψει» την παλιά επαγγελματική της άδεια και να γίνει οδηγός!

«Τουλάχιστον τώρα κανείς δεν είναι θυμωμένος μαζί μου», σημειώνει η Χέρμανσον. «Αυτή είναι μια ευχάριστη αλλαγή από τις μέρες που δούλευα ως πολιτικός».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA