Μενού
  • Α-
  • Α+

Ως εργαλείο κατά των αντιπάλων φαίνεται ότι λειτούργησαν το twitter οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις. Με μια παραπλανητική ανάρτηση, οδήγησαν τα στρατεύματα σε σήραγγες, οι οποίες στη συνέχεια βομβαρδίστηκαν από τον στρατό του Ισραήλ

Διαβάστε ακόμα Ισραήλ: Χιλιάδες Παλαιστίνιοι φωνάζουν «που είσαι Ερντογάν»

Το tweet των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων έδωσε την εντύπωση ότι ο Ισραηλινός στρατός είχε εισέλθει στη Γάζα. Τα Μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ξεκίνησε η χερσαία επίθεση, για την οποία το Ισραήλ είχε ανακοινώσει ότι ετοίμαζε. Η Χαμάς και η ισλαμική Τζιχάντ, βλέποντας τις αναφορές, έστειλαν την πρώτη γραμμή άμυνας στις σήραγγες, με στόχο να λάβουν θέσεις, όπως μετέδωσε η Jerusalem Post.

«Τα από αέρος και χερσαία στρατεύματα των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων επιτίθενται επί του παρόντος στη Λωρίδα της Γάζας», ανέφερε το tweet, που συντάχθηκε στα αγγλικά, οδηγώντας πολλούς να θεωρήσουν ότι είχε ξεκινήσει χερσαία επίθεση στον Παλαιστινιακό θύλακα.

80 τόνοι εκρηκτικών

Περίπου 160 αεροσκάφη της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας στόχευσαν προς τις σήραγγες, ένα δίκτυο που εκτείνεται σε δεκάδες μίλια στη βόρεια Γάζα και γύρω από την πόλη της Γάζας. Στο σημείο έπεσαν 450 βόμβες, με συνολικό φορτίο 80 τόνων εκρηκτικών.

«Δεν είναι ξεκάθαρο» πόσοι μαχητές της Χαμάς σκοτώθηκαν, αναφέρει η έκθεση. «Η ίδια η Χαμάς μπορεί να μην το γνωρίζει ακόμη». Ισχυρίζεται ότι πολλοί διοικητές της Χαμάς βρίσκονταν στις σήραγγες.

Επίσης, τα όπλα της Χαμάς βρίσκονταν στις σήραγγες, συμπεριλαμβανομένων των εκτοξευτών πυραύλων.

Τουλάχιστον 10.000 Παλαιστίνιοι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους

Δράμα χωρίς τέλος στη Λωρίδα της Γάζας με τον ΟΗΕ να αναφέρει πως περίπου 10.000 Παλαιστίνιοι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους «εξαιτίας των συνεχιζόμενων εχθροπραξιών» μεταξύ της Χαμάς και του ισραηλινού στρατού.

«Βρίσκουν καταφύγιο σε σχολεία, τεμένη και σε άλλα μέρη εν μέσω μιας της παγκόσμιας πανδημίας Covid-19 με περιορισμένη πρόσβαση σε νερό, τρόφιμα, είδη υγιεινής και υπηρεσίες υγείας», υπογράμμισε το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τον Συντονισμό των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων σε ανακοίνωσή του.

«Νοσοκομεία και πρόσβαση σε υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης εξαρτώνται από ηλεκτρικό ρεύμα, που θα εξαντληθούν την Κυριακή», πρόσθεσε.

Το Γραφείο τόνισε πως οι ισραηλινές αρχές και οι παλαιστινιακές ομάδες πρέπει αμέσως να επιτρέψουν στον ΟΗΕ και σε ανθρωπιστικούς εταίρους του να φέρουν καύσιμα, τρόφιμα και ιατρικά εφόδια και να αναπτύξουν ανθρωπιστικό προσωπικό.

«Όλα τα μέρη πρέπει πάντα να τηρούν το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και το δίκαιο ανθρωπίνων δικαιωμάτων», πρόσθεσε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA