Μενού
  • Α-
  • Α+

Τουλάχιστον επτά Ινδονήσιοι πνίγηκαν, όταν ένα υπερφορτωμένο πλεούμενο ανατράπηκε σε μια τεχνητή λίμνη στη νήσο Ιάβα, διότι τουρίστες που επέβαιναν σε αυτό ήθελαν να τραβήξουν μία selfie, σύμφωνα με την αστυνομία της χώρας.

Διαβάστε ακόμα Πόσιμο εμβόλιο κορονοϊού με γεύση φράουλας σχεδιάζουν Ρώσοι ερευνητές

Οι 20 επιβάτες του πλεούμενου, όταν έφτασαν στο Μπογιολάλι, μετακινήθηκαν στην μία πλευρά της βάρκας για να απαθανατίσουν την στιγμή με μια φωτογραφία, όπως αναφέρει και ο αρχηγός της αστυνομίας της Ιάβας Άχμαντ Λούτφι. «Η αιτία του δυστυχήματος είναι το γεγονός ότι το πλεούμενο ήταν υπερφορτωμένο», εξήγησε ο Λούφτι σε δημοσιογράφους και συνέχισε: «Τα 20 άτομα τράβηξαν μια σέλφι στη δεξιά άκρη (του σκάφους), κατόπιν χάθηκε η ισορροπία του σκάφους και ανατράπηκε».

Σύμφωνα με την αστυνομία, 11 άνθρωποι διασώθηκαν, ωστόσο επτά έχασαν τη ζωή τους. Δύο άνθρωποι εξακολουθούν και αγνοούνται και οι ομάδες διάσωσης τους αναζητούν. Οι ερευνητές θα εξετάσουν εάν υπήρξε αμέλεια εκ μέρους των διοργανωτών της βόλτας με το πλεούμενο. Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας στο πλεούμενο υπήρχε κι ένα 13χρονος. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA