Μενού
  • Α-
  • Α+

Ένα νέο είδος εμβολίου για τον κορονοϊό, το οποίο θα είναι πόσιμο και θα έχει γεύση φράουλας, σχεδιάζουν επιστήμονες στη Ρωσία και βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο. Το εν λόγω εμβόλιο, μάλιστα, θα συνδυάζεται με γαλακτοκομικό προϊόν.

Διαβάστε ακόμα: Ελπίδα για την καταπολέμηση της πανδημίας: Πέντε φάρμακα κατά του κορονοϊού μέχρι το τέλος του 2021

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Mega, το Ινστιτούτο Πειραματικής Ιατρικής στην Αγία Πετρούπολη σχεδιάζει τη δημιουργία ενός πόσιμου εμβολίου, το οποίο γίνεται μέσω της προσθήκης συγκεκριμένου DNA σε βακτήρια που υπάρχουν σε γαλακτοκομικά προϊόντα.

Σε συγκεκριμένες δόσεις για λήψη 21 ημερών

Σύμφωνα με τους ερευνητές του Ινστιτούτου, το συγκεκριμένο προϊόν αναμένεται σε συγκεκριμένες δόσεις για λήψη 21 ημέρων και βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο πειραματικό στάδιο.

Οι ειδικοί σημειώνουν ότι αν τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά, θα είναι εύκολο να διατεθεί σε όλη την ανθρωπότητα, καθώς είναι πολύ εύκολο να παρασκευαστεί από τις εταιρείες που παράγουν γαλακτοκομικά προϊόντα.

Έρχεται «παν-εμβόλιο» για να φρενάρει μελλοντικές επιδημίες

Αξίζει να τονιστεί ότι - όπως έγραψε το reader.gr προ ημερών - επιστήμονες ετοιμάζουν ένα εμβόλιο το οποίο θα μπορεί να αντιμετωπίσει τις μελλοντικές μεταλλάξεις του κορονοϊού. Σε πιθήκους, το «παν – εμβόλιο» αυτό φάνηκε να ενισχύει την ανοσολογική απόκριση πιο ισχυρά από τα τρέχοντα εμβόλια ή από μια φυσική λοίμωξη από κορονοϊό

Το εμβόλιο στοχεύει σε μελλοντικές μεταλλάξεις των κορονοϊών που μπορεί να απειλήσουν την παγκόσμια υγεία και τα ευρήματα δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Nature, στις 10 Μαΐου. Μέχρι στιγμής, το «παν-εμβόλιο» έχει αποδειχθεί 100% αποτελεσματικό στις δοκιμές σε πιθήκους, αναφέρουν οι ερευνητές.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA