Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έστειλε μήνυμα τη Δευτέρα, 17 Μαΐου, στη διεθνή κοινότητα να παρέμβει στις αραβοϊσραηλινές εχθροπραξίες, που συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για 8η ημέρα, καλώντας τη διεθνή κοινότητα να επιβάλει κυρώσεις στο Ισραήλ, προκειμένου να πάψει να «σφαγιάζει» τους Παλαιστινίους. Όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ του Open, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την έκκλησή του στους ηγέτες των ισλαμικών χώρων, στράφηκε προς τη Δύση και συγκεκριμένα προς τον Πάπα Φραγκίσκο

Διαβάστε ακόμη: Yeni Şafak: Η Τουρκία θέλει συμφωνία για ΑΟΖ με την Παλαιστίνη - «Πυρά» Τσαβούσογλου σε Ισραήλ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διαμήνυσε στον Ποντίφικα πως οι Παλαιστίνιοι θα εξακολουθήσουν να σφαγιάζονται «εκτός αν η διεθνής κοινότητα τιμωρήσει το Ισραήλ, που διαπράττει ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, με κυρώσεις». Έκανε, μάλιστα, λόγο για φρικαλεότητες του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, χαρακτηρίζοντας ως «εισβολέα» το Ισραήλ, που δεν διστάζει να επιτεθεί σε ό,τι ιερό και όσιο, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ερντογάν ανέφερε, ακόμη, στον Πάπα Φραγκίσκο πως «η ισραηλινή κατοχική δύναμη, που εμποδίζει την πρόσβαση στο τέμενος αλ-Άκσα και στην εκκλησία του Αγίου Τάφου (στην Ανατολική Ιερουσαλήμ), περιορίζει την ελευθερία της λατρείας και σκοτώνει αθώους αμάχους στα παλαιστινιακά εδάφη», προσθέτοντας πως «αυτή η βαρβαρότητα απειλεί επίσης την περιφερειακή ασφάλεια».

Περίπου 200 νεκροί Παλαιστίνιοι από την έναρξη της κρίσης

Υπενθυμίζεται πως από το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, οπότε ξεκίνησε ο νέος κύκλος αίματος στη Λωρίδα της Γάζας, μόνο το βράδυ της Κυριακής, 16 Μαΐου, καταγράφηκαν οι περισσότερες ανθρώπινες απώλειες. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στη Γάζα, 42 Παλαιστίνιοι - ανάμεσά τους τουλάχιστον οκτώ παιδιά και δύο γιατροί - σκοτώθηκαν από ισραηλινές επιθέσεις.

Συνολικά, από τη 10η Μαΐου έχουν σκοτωθεί 197 Παλαιστίνιοι, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον 58 παιδιών ενώ έχουν τραυματιστεί πάνω από 1.200. Στην ισραηλινή πλευρά, οι Aρχές κάνουν λόγο για 10 νεκρούς, ανάμεσά τους δύο παιδιά, και 282 τραυματίες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA