Μενού
  • Α-
  • Α+

Τα «πυρά» του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δέχθηκε ο Αμερικανός ομόλογός του, Τζο Μπάιντεν, για τον οποίο είπε ότι «έχει τα χέρια του βαμμένα με αίμα» για τη στήριξη των ΗΠΑ στο Ισραήλ. «Γράφετε ιστορία με αιματοβαμμένα χέρια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν. Αφορμή για τη συγκεκριμένη δήλωση αποτέλεσε το γεγονός ότι η αμερικανική κυβέρνηση πούλησε νέα οπλικά συστήματα στο Ισραήλ «που εξαπολύει δυσανάλογες επιθέσεις κατά της Λωρίδας της Γάζας».

Διαβάστε κόμη: Ανεβάζει τους τόνους ο Ερντογάν και απειλεί για ένα «καυτό» καλοκαίρι στο Κυπριακό

Επιπλέον απευθυνόμενος προς τον Μπάιντεν δήλωσε ότι από τη μία αναγνωρίζει τη Γενοκτονία των Αρμονίων και από την άλλη στηρίζεται σε αυτούς που «δολοφονούν ανθρώπους στη Γάζα». Εκτός αυτού δήλωσε ότι «όπως και στην Κύπρο, έτσι και στην Παλαιστίνη, θέλουμε δύο κράτη και η πρωτεύουσα να είναι η Ιερουσαλήμ». Τέλος τα «πυρά» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δέχθηκε και η Αυστρία επειδή στήριξε το Ισραήλ και είπε ότι «η Αυστρία ανέχεται μία γενοκτονία όπως ανέχθηκε και άλλες γενοκτονίες στα εδάφη της».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA